Etzner Jakobsson om hedersuppdraget: ”Otroligt mäktig upplevelse”

Louise Etzner Jakobsson blir svensk fanbärare när paralympics invigs på onsdagskvällen. ”Louise är en sann förebild, både som idrottare och person”, säger truppchef Niclas Grön.

Louise Etzner Jakobsson blir svensk fanbärare när paralympics inleds.

Louise Etzner Jakobsson blir svensk fanbärare när paralympics inleds.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Parasport2024-08-27 16:03

På onsdagskvällen invigs årets paralympics och den TV-sända invigningen får en gotländsk touch efter att Louise Etzner Jakobsson utsetts till svensk fanbärare.

Louise Etzner Jakobsson från Eksta gör sitt tredje paralympics och har sedan tidigare tre paralympiska medaljer (två brons, Rio de Janeiro 2016 och ett silver från Tokyo 2021) och med det är hon en av Sveriges mest framgångsrika pararyttare genom tiderna.

– Jag är enormt hedrad och stolt. Det är få förunnat att få den här äran att leda den paralympiska truppen in i ett spel. Jag har faktiskt svårt att sätta ord på hur stort det här är för mig, säger Louise Etzner Jakobsson i ett pressmeddelande.

Under invigningen kommer Louise att leda den svenska truppen från triumfbågen, via Champs-Élysées, till Place de la Concorde i en historisk invigning som för första gången sker utanför en arena.

– Louise är en sann förebild, både som idrottare och person. Hon sprider glädje, gör sin omgivning bättre och har en enorm förmåga att vara som bäst när det gäller som mest. Hon är verkligen en värdig representant att leda den svenska truppen in i Paralympics, säger truppchef Niclas Grön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!