Målet för Philippa Magnusson var att komma med i landslagstruppen i fälttävlan, så när beskedet kom så kändes det som att planeringen gått rätt.

– Jag var väl inte överraskad, det har ju varit mitt mål, men jag är självklart nöjd och glad med att bli uttagen säger hon.

Hon känner sig väldigt tillfreds med säsongen som varit.

Artikelbild

– Vi har tagit några fina placeringar, min häst har alltid varit yngst av de tävlande, men han har ändå visat en hel del. Innan säsongen satte vi som mål att tävla på många olika banor så att han skulle känna sig trygg och säker, säger hon.

Terrängen är hans styrka än så länge, men han utvecklas hela tiden även på de andra disciplinerna.

– Dressyren är väl det som tar längst tid att bli säker på, men man kan säga att han är ganska naturligt svag i dressyren med tanke på åldern, säger hon.

EM är ett av nästa säsongs stora tävlingar och dit har de redan kvalat in.

– Det känns väldigt skönt att ha det med sig, vi slutade 15:e i EM-kvalet.

Nu väntar tre veckors vila sen börjar uppbyggnadsträningen för nästa säsong att ta fart.

Philippa Magnusson tävlade tidigare för Wisby Ridklubb, men 2006 flyttade hon till Blekinge och Kallinge, där är hon ännu, men nu tävlar hon för Rid o Körsällskapet Sporren.

– Jag började på F17 i Kallinge 2006 och där är jag kvar, säger hon.

Hästar är en stor del i hennes liv, hon har ett tiotal, mest unga hästar på den nyinköpta gården och en talang har redan visat sig i åttaårige Cesarn som trots sin ungdom redan har visat att det finns en ljus framtid för honom. Nästa år kommer första stora prövningen för duon Philippa/Cesar vid EM i Tyskland.