En del drömmer om att köra ett VM-rally eller bli kartläsare, men de finns också de som nöjer sig med att jobba i bakgrunden som Jenny Ekvall.
Hon hade en kusin som körde och blev nyfiken på bilsporten.
Hon träffade Lena Wiman i funktionärsklubben Rallytjejerna och på den vägen är det.
15 år senare har Jenny avancerat och numer fungerar hon oftast som säkerhetschef på de lokala tävlingarna på Gotland.
När VM-deltävlingen Rally Sweden avgjordes i Umeå i helgen som gick fanns Jenny Ekvall på plats, men inte med rallytjejerna vid tidtagningen utan som tekniker.
– Det var Anna Rönnle som frågade mig. Hon är boss och jag tog chansen. Den här biten är helt ny för mig, men väldigt intressant, säger Jenny Ekvall dagen efter hemkomsten till Gotland.
Tillammans med sju andra tekniker från ön och ett team på totalt 47 personer har hon under veckan haft koll på att väldsstjärnorna haft ordning på sina grejer som utrustning och att tankningen följer regelverket från FIA (Internationella bilsportsförbundet).
– Vi är FIAs ögon. De dom inte ser i form av övervakning, kontroll där det rör bilar, förare och kartläsare, säger Jenny Ekvall.
– Det har varit långa dagar, från tidig morgon till sen kväll och jag har oftast jobbat ungefär 16 timmar om dagen. Efter en vecka med det är man lite sliten, men det är det värt, fortsätter hon.
När svensk och för den delen gotländsk rally upplever en brist på funktionärer fyller eldsjälar som rallytjejerna och Jenny Ekvall en allt viktigare roll.
Som del av det viktiga teknikerteamet blev Rally Sweden ett minne hon kommer leva länge på även om hon själv inte såg särskilt mycket av själva tävlingen från sin position.
– Det är betydligt bredare än det jag gjort innan och innefattar allt från personlig utrustning till besiktning. Jag fick börja med de lättare bitarna. Jag ansvarade för att kontrollera förarnas och kartläsarnas personliga utrustning. Att allt är godkänt och att de sitter rätt.
Hon framhåller gemenskapen och trots att det fortfarande är en mansdominerad idrott så har hon bara gott att säga.
– Du blir respekterad för jobbet du gör och det handlar inget om kön. Gemenskapen är fantastisk. Det märktes väldigt tydligt den här helgen när man umgicks så många dagar. Man stöttar varandra, ger tips och idéer och så.
Vad har den här veckan gett dig?
– En enorm erfarenhet. Jag får göra något som jag tycker är väldigt kul och det på en väldigt hög nivå. Det är ju min hobby och jag hoppas att fler hittar till sporten.
Hur var det att träffa alla världsstjärnor?
– Det är en förmån att få vara så nära och säga hej till förare och kartläsare. Alla är jättetrevliga och proffsiga trots att jag inbillar mig att det är en hel del adrenalin före, under och efter tävling. Men vi funktionärer fick ett jättefint bemötande.
Närmast väntar den gotländska premiärtävlingen Hejdesprinten där Jenny har en roll som biträdande tävlingsledare.