GA-sporten fick en pratstund med NHL-proffset Johan Larsson, över en lunch berättade han om vägen tillbaka efter skadan och framtiden med Buffalo Sabres.

Johan Larsson tvingades avbryta förra säsongen i NHL betydligt tidigare än han tänkt sig. Efter bara 36 matcher tog det stopp när han tacklades i matchen mot Boston och ådrog sig en handleds-, armbågsskada och tvingades till operation.

– Det var inte riktigt det man tänkt sig, men det är ju sånt som händer och man kan inte göra så mycket åt det, säger han.

Artikelbild

| Skadad. Förra säsongen tog slut efter 36 matcher då han skadade sig.

Både armbågen och handen kom ur led dessutom kom ett ben i handen ur sitt läge. Det blev operation och tre månaders läkning, sen kunde rehabträningen börja på riktigt.

– När de fått bort skruvarna så kunde jag köra på så mycket som var möjligt, säger han.

I juni gick han på is och i förra veckan spelade han sin första match efter skadan, en match med sin gamla klubb Brynäs.

– Det är en årlig internmatch i Gävle, lite av hockeyfest. Det kändes bra, sen är man naturligtvis lite ringrostig när man varit borta så länge, säger han.

Artikelbild

| Mästare. Johan Larssons Lau är mästare i pärk.

Den senaste veckan har han tränat tillsammans med Visby Roma som gick på is i söndags.

– Det är perfekt att få lite isträning och jag är väldigt tacksam att Visby Roma låter mig få vara med och träna.

Artikelbild

| Mål. Johan Larsson hann med sex mål innan skadan satte stopp för förra säsongen.

Tidpunkten för hans skada kom väldigt olämpligt, eftersom han satt på ett utgående kontrakt med Buffalo.

– Klart att det var lite olyckligt, men jag kände ändå att jag gjort bra ifrån mig innan skadan och även säsongen tidigare, säger han.

Så tyckte även klubben, Johan och Buffalo kom överrens om ett tvåårskontrakt som gav en del i löneförhöjning.

– Det kändes bra att få till två år, det ger lite mer trygghet och man får mer tid att bygga upp en bra kontakt med tränaren, säger han.

Inom kort reser han tillbaka till Buffalo och kommer då att mötas av en ny tränare och ny general manager. Tidigare tränaren Dan Bylsma och general managern Tim Murray har båda fått sparken efter förra säsongen.

– Det är ju sånt som händer i den här branschen, säger han.

Nye tränaren Phil Housley vet han inte så mycket om ännu.

– Jag vet att han varit assisterande tränare i Nashville.

Buffalo som inte varit i slutspel på de sex senaste säsongerna längtar naturligtvis dit igen.

– Ifjol var vi lite för ojämna, vi kunde slå ett topplag och sen åka dit mot ett sämre lag, dessutom släppte vi in lite för många mål, säger han.

Men Johan är optimist inför årets säsong.

– Jag tror på slutspel, kan vi bara få en bra start och ha bra fokus så ska vi kunna komma dit.

Sommaren har bestått av mycket träning, men han har hunnit med lite annat också, det har bland annat blivit pärk och även en del golf.

Hans lag Lau är mästare i både fram- och bakpärk i Stångaspelen, två tunga titlar.

Hur viktig är pärken?

– Det är inte så viktigt som det var tidigare, pärken prioriteras inte lika högt längre. Det är ju bara en rolig grej och jag satsar inte så mycket på det, men det är kul att träffa alla och spela och så, säger han.

Satsningen ligger på hockeyn och snart reser han tillbaka till Buffalo och första träningsmatchen är 20 september mot Carolina Hurricanes och sen startar serien i början av oktober, förhoppningsvis slipper Johan Larsson fler skador.

Efter en sommar med hård träning där han dessutom lagt lite extra fokus på att jobba upp rörligheten är han nu redo för spel i NHL igen.