Sagolik isshow fyllde Cementa Arena

IK Graips konståkningssektion växer och utvecklas hela tiden. I helgen bjöd man på en mäktig isshow på temat "I sagornas värld".

10 november 2017 12:53

Cementa Arena var knökfull.

IK Graips storslagna konståkningsshow var anledningen och på plats var även Boo och Täby konståkningsklubb från Stockholm.

På plats under showen var dessutom gycklar- och eldgruppen Pax-

– Det var första gången i Sverige som man har prövat ett sånt samarbete mellan eld och konståkning och effekten av eldskenet på isen gjorde att helhetsupplevelsen blev väldigt häftig, säger EvaMonica Josefsson i Graips konståkningsssektion i ett pressmeddelande.

På isen såg konståkarna från de olika klubbarna åka i olika sagoteman, såsom Frost, Ronja Rövardotter, Askungen och Madicken.

– Det ligger mycket träning och arbete bakom en sådan här show. Det är mycket scenkläder som ska sys, och åkarna ska träna in sina nummer, både enskilda nummer och åkning i grupp, säger tränaren Sofie Lingström i ett pressmeddelande.

Isshowen var avslutning på ett veckolångt konståkningsläger som Graip arrangerat. Under veckan har det också ingått kostföreläsning i samarbete med Gotlands idrottsförbund och på fredagen ett skridskodisco med halloweentema i ishallen.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa