Sebbe klar för tyskt rallyteam 2019

Sebastian ”Sebbe” Johansson och hans co-driver Jesper Elfver är klara för ett tyskt rallyteam kommande säsong. Duon ska köra för Schmack Motorsport i den tyska serien ADAC Rallye Cup 2019.

23 februari 2019 10:00

Gotlänningen Sebastian Johansson har fått en gyllene chans att få köra rally utomlands, kommande säsong ska han köra för rallyteamet Schmack Motorsport i den tyska serien ADAC Rallye Cup.

– Det hela började med att Manfred som är ägare av Schmack Motorsport kontaktade mig första gången för 1,5 år sedan, sen tog han ny kontakt i höstas, han hade följt våran framfart under några år och ville ha med oss i teamet till 2019, säger Sebastian Johansson.

Och fortsätter:

– Det är ju inte helt gratis, men vi har fått till en bra lösning för alla och efter samtal med flera samarbetspartners startar vi upp säsongen i Tyskland. Vi ser verkligen fram emot kommande tävlingar ihop med teamet och vill verkligen rikta ett stort tack till alla partners och inblandade i den här satsningen.

Rallycupen består av sju deltävlingar som alla körs i Tyskland.

Första tävlingen är redan om två veckor i St. Wendel i södra Tyskland. Sebastian med co-driver Jesper Elfver kommer att flyga ned några dagar tidigare för att hinna med ett test i den nya bilen inför tävlingen.

– Vi åker ner på onsdagen och testar bilen och sen är tävlingen på fredagen och avslutas på lördagen, säger han.

ADAC Rally Cup lockar förare från hela världen där flera svenskar kört tidigare och tävlingen körs med framhjulsdrivna enhetsbilar där alla tävlar med likadana bilar, Opel Adam och kör på samma däckmärke.

– Det är inte så mycket man kan ändra på bilarna, man kan höja och sänka fjädringen, sen har man möjlighet att variera med hårdare eller mjukare däck, säger han.

Tävlingarna kommer att mestadels köras på asfalt.

– Tror att närmare 90 procent är asfalt.

Schmack Motorsport står med bil och all service på- och mellan deltävlingarna.

– Denna cup har varit en språngbräda för många förare under flera år och det känns väldigt spännande att följa det spåret, säger Sebastian.

Förra säsongen planerade han att köra hela JEM-serien utomlands, det slutade med två deltävlingar. En i Italien och en i Polen dock utan några framstående placeringar, men nu tar han sats mot utlandet igen och han har med sig viktiga erfarenheter från JEM-serien förra säsongen.

Samarbetet med JR Motorsport fortsätter som tidigare och Sebastian kommer att fortsätta tävla med sin Peugeot 208 R2 hemma i Sverige.

– Jag har min bil kvar och tänker köra här hemma och i SM, tror bara att det var någon tävling som krockade i slutet på säsongen, säger han.

Fakta

ADAC Rally Cup 2019

8-9 mars, ADAC Saarland Samla-Pfalz, Wendel

24-25 maj, AvD Sachsen sammankomst, Zwickau

14-15 juni, ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke

26-27 juli, ADAC Rallye Wartburg, Eisenach

9-10 augusti, ADAC Rallye ”runt Sulinger Bear Claw”, Sulingen

4-5 oktober, ADMV Rallye Erzgebirge Stollberg

18-19 oktober, ADAC 3-city rally, Freyung

Så jobbar vi med nyheter
Ulf Jönsson