Personliga rekord, landslaguttagningar och internationella mästerskap. Meritlistan fylls på i en rasande fart för Linus Kahl, 18.
I början av juli tävlade han för Sverige på junior-EM i ryska Kazan, där han slog nytt personligt rekord på 200 meter medley. Någon vecka efter det vann han Sundsimmet, simtävlingen mellan Fårö och Fårösund, för tredje gången. Hans tid på 15 minuter och 28 sekunder var över två minuter bättre än tvåan.
För övrigt innehar även Kahl Sundsimmets rekordtid, från när han simmade de 1380 meterna på 15,02 förra året.
Övriga framgångar inkluderar bland annat hans utnämning till årets junior på Gotland 2017, och en femteplats i GT-guldet senast. Och ingenting tyder på att framgångarna kommer börja minska för Kahl, som är nöjd med vart han befinner sig.
– Jag vill ju alltid bli snabbare, men jag hade inte kunnat vara mer nöjd än vad jag är just nu.
Som fallet ofta är när det kommer till idrottstalanger på Gotland, så kommer det en tidpunkt när man kan behöva flytta för att på allvar kunna ge elitsatsningen en chans. Och för två år sedan bytte Linus Kahl tryggheten på Gotland mot förutsättningarna på fastlandet. Där har han nu gått två av totalt fyra år på simgymnasiet i Helsingborg.
Var det självklart för dig att flytta?
– Gotland stöds inte av NIU (Nationell Idrottsutbildning) i simning, så det blev självklart att flytta, säger han och fortsätter.
– Jag kände att jag behövde mer motstånd på träningarna. Här hemma låg jag ofta själv i vattnet och tränade.
Kahl tävlar för Landskrona Simsällskap, och trivs med förutsättningarna han har.
– Där har vi svenska toppsimmare, och jag har en tränare som tror på mig, säger Kahl som under en vanlig träningsvecka har åtta eller nio simträningar, och även två till tre gympass.
Men som alltid när man flyttar ensam till en ny stad, och kanske framför allt när man är så pass ung, så finns det inga garantier för hur man kommer anpassa sig till den nya tillvaron. Men flytten verkar ha fallit ut väl för Linus Kahl som trivs på Västkusten.
– Vi har skapat oss en liten familj där borta, där alla som inte är från Helsingborg bor tillsammans.
Det är ju viktigt att vara bra även utanför simhallen, hur bra är du till exempel på att sköta kosthållningen?
– Jodå, det går bra. Pappa har varit kock, så jag har lärt mig mycket därifrån.
Vad väntar härnäst för dig?
– Först är det världscupen i september, och sen blir det SM i vinter.