Trippla rekord för gotländske simstjärnan under EM

I sitt första mästerskap på seniornivå tog Linus Kahl tillfället i akt och simmade till sig tre nya personbästa. I försöken på både 50 och 100 meter fjärilsim, samt 50 meter bröst, lyckades gotlänningen bräcka sina tidigare rekord.

I sitt första mästerskap på seniornivå lyckades Linus Kahl slå två personbästa i fjärilsim.

I sitt första mästerskap på seniornivå lyckades Linus Kahl slå två personbästa i fjärilsim.

Foto: Mattias Karlsson

Simning2024-06-22 07:00

Europamästerskapet i långbana avgörs i Serbiens huvudstad Belgrad och inleddes i måndags, 17 juni, och pågår fram till den 23 juni.

När den svenska truppen presenterades i början av juni fanns gotländske Linus Kahl med.

– Efter det känslomässigt blandade året som har känts som en berg- och dalbana så känns det otroligt att få se mitt namn som en del av EM-truppen. Jag är väldigt glad och tacksam för alla runtomkring mig som hjälpt mig att komma dit jag är, sa han till Helagotland då.

undefined
Linus Kahl.

Och Linus Kahl fick en fin start på sitt första seniora mästerskap, då han redan under måndagen slog sitt personbästa i försöken på 50 meter fjärilsim. Med tiden 24,33 slog han sitt tidigare rekord på 24,44.

"Linus Kahl inledde tävlingarna på bästa sätt, när han blev sexa och satte nytt personligt rekord på 50 meter fjärilsim", går det att läsa på Svensk simidrotts hemsida.

Tiden räckte dock inte för att avancera till semifinal.

Under onsdagen var det sedan dags på nytt för Linus Kahl att förnya ett personbästa. Denna gång i 100 meter fjärilsim.

"Linus Kahl bjöd på en mycket fin simning i försöken på 100 meter fjärilsim. Kahl simmade in på en fjärdeplats, och slog samtidigt nytt personligt rekord med tiden 53,35", skriver Svensk simidrott. Gotlänningens tidigare personbästa låg på 53,44. Tyvärr räckte inte tiden till ett avancemang den gången heller.

Under midsommaraftons morgon avslutade gotlänningen sitt individuella tävlande på EM med att simma 50 meter bröstsim. Han gick då i mål på tiden 28,93, vilket också det är nytt personbästa. Kahls tidigare personliga rekord på distansen var 29,04. Insatsen räckte till en 31:a plats totalt på distansen, vilket inte var tillräckligt för att ta honom vidare till semifinalerna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!