Skadad Oskar Lundberg blir borta länge

Visby Roma får klara sig utan två framträdande forwards en längre tid. En skulderskada gör att Oskar Lundberg sällar sig till Einar Engström, brutet nyckelben.

6 oktober 2017 16:55

Så ser den preliminära skadelistan ut inför kvällens hemmamöte med Nyköping/Gripen, som efter degraderingen i seriesystemet har klättrat tillbaka till Hockeyettan östra. En upptakt där sörmlänningarna har blandat och gett.

Senaste matchen blev de nollade av Valbo.

Frånsett redan långtidsskadade Einar Engström, kommer hemmalaget att tvingas avstå även den poängstarke forwarden Oskar Lundberg.

Enligt Gotlands Allehanda har det konstaterats en skelettskada i ena skulderbladet och Lundberg beräknas bli borta en längre tid.

– Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka någon gång i november, säger Oskar Lundberg till GA.

Det finns fler frågetecken på forwardsfronten. Emil Wahlbergs ljumskar krånglar fortfarande.

Hemmalaget kommer med en stark 5–1:a borta mot Vallentuna senast i ryggen, efter två förluster före dess. Matchen bär lite av tidigt sexpoängskaraktär för Visby Roma. Med fler matcher spelade har de som tabellfyra ändå bara tre poäng tillgodo på Väsby, en match mindre spelad.

Nyköping Gripen är ungt lag och har dragit på sig flest utvisningar i seriens hittills. Vilket kan ha påverkat resultaten.

–  Det har inte varit så mycket med fullföljda tacklingar, utan många hakningar, fasthållningar och sånt. Det borde inte vara så eftersom vi är ett så pass skridskoskickligt lag, säger tränaren Torbjörn Johansson till Södermanlands nyheter.

Helagotland.se liverapporterar matchen med start kl. 19.00.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa