– Det är klart att man är stolt, det är jättehäftigta att det lever kvar och att så många vill engagera sig, säger Marie-Louise Karlkvist som kläckte idén till en av gotländsk idrotts verkliga klassiker.
45 år senare berättar hon hur det gick till.
– Det fanns ju en korporientering för vuxna som min klubb (Svaide) arrangerade ihop med Gotlands Allehanda i många år. Hösten 1974 fick jag idén att vi borde göra något för skolbarn också. Jag satt då i Gotlands orienteringsförbunds styrelse och presenterade idén där och de tyckte att den var jättebra, säger Marie-Louise Karlkvist som delade ut medaljer under lördagen.
Tillsammans medorienteringsförbundets pressansvarige Nisse Åkesson tog man kontakt med den legendariske Lasseman Larsson på Gotlands Allehanda som nappade och sålde in idén till tidningsledningen.
– Så den 19 april 1975 höll vi den första Lillkorpen i Västerhejde och 300-400 barn från årskurs tre till sex sprang, säger hon.
– Jag trodde inte att det skulle bli så här stort. Inte alls, säger hon idag.
Den 45:e upplagan av Lillkorpen lockade närmare 400 lag och över 1200 barn till Rävhagen.
För många deltagare är Lillkorpen första kontakten med orienteringen och tävlingen är ett suveränt rekryteringstilfälle för sporten.
– Det finns inget bättre, men vi kan fortfarande bli bättre ute i föreningarna. De tillfällen då vi gått in för det har vi snabbt blivit fullbokade, säger Anna Samelius på Gotlands orienteringsförbund.
Ändå sedan starten har Lillkorpen använt sig av unga banläggare och de senare åren från elever på orienteringsgymnasiet.
I år var det Mattias Levin och Albin Rieem-Lindgren som fick uppdraget och helt lätt är det inte:
– Det gäller att se till så att det inte blir för svårt och för mig som banläggare är det nästan svårare att lägga en bana för yngre.
Terrängen kring Rävhagen är ett virrvarr av stigar och det var inte helt lätt för de som aldrig orienterat tidigare.
– Jag var nyss ute och kollade och det råder förvirring på en del ställen, skrattar han.
Lyckligtvis var många hjälpsamma funktionärer stationerade i skogen.