Stärkande seger och hårt grepp om Allettan

Visby Roma kämpade sig till segern i sexpoängsmatchen borta mot Segeltorp. Vinst med 3–1 och den fina trenden består.

30 november 2018 22:11

Visby Roma betvingade närmast under strecket jagande Segeltorp, och har nu en poängbuffert till strecket som gör att den mest pessimistiska matematikern kan hävda att det inte är klart.

– Det känns bra, det var en mycket viktig match. Vid förlust hade det kunnat bli tight kring strecket men nu känns det ganska klart med platsen i Allettan, säger lagkapten Mikael Adamsson.

Genomgående var det en jämn match mellan två lite vingklippta lag. Visby Roma kom till spel utan Oskar Lundberg, Zane Jones och Jonatan Stuxberg. Segeltorp saknade en del backar, vilket ledde till att Måns Krüger fick kliva ner i försvaret.

Segeltorp tycker om att köra med öppna spjäll vilket bidrog till att spelet böljade fram och tillbaka. Med det sagt så haglade det inte heta målchanser, anfallarna hölls för det mesta på utsidan.

– Vi vet att det är ett sådant lag med skickliga spelare, så vi är inte alls nöjda med hur matchbilden blev egentligen. Men vi är väldigt nöjda med att vi lyckades reda ut det.

Adam Eriksson gav gotlänningarna ledningen i boxplay. Han plockade upp pucken vid offensiva blå, trampade runt en försvarare och skickade in pucken högt i nätet.

Hemmalaget kvitterade i mittenakten, men Visby Roma återtog ledningen 25 sekunder in i period 3 när Christian Hägg vackert hittade det högra krysset.

– Den var enormt viktig, sedan kunde vi spela lite på att vi hade ledningen. De orkade inte riktigt komma tillbaka hela vägen, säger Mikael Adamsson.

Sedan fanns det ändå chanser åt båda håll innan lagkapten Adamsson i slutsekunden spikade 3–1 i öppen kasse.

Matchfakta

Segeltorp 1

Visby Roma 3

(0–1, 1–0, 0–2)

Mål VR: Adam Eriksson, Christian Hägg, Mikael Adamsson.

Skott: 28-34

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström