Stuxberg tillbaka efter den långa avstängningen

Jonatan Stuxbergs avstänging är över. Ikväll gör han sin första match på två månader.– Det var ett hårt straff och det har varit ruggigt segt, säger han inför kvällens möte med Vallentuna.

7 december 2018 09:49

Det var i bortamötet med Enköping den 8 oktober som Jonatan Stuxberg tacklade en motståndare och fick matchstraff.Hockeyettan Östra disciplinnämnd bedömde tacklingen så brutal att man gav honom nio matchers avstängning plus ytterligare två till följd av att han tidigare varit avstängd.

Nu drygt två månader senare har han avtjänat sitt straff och ikväll är han tillbaka på isen när Vallentuna kommer på besök.

– Det är helt galet. Det känns nästan konstigt att spela efter att ha suttit vid sidan så länge, säger 24-åringen.

Spelsugen?

– Verkligen, den här matchen vill man nog se. Laget är inne i en bra trend och nu kommer jag in och förstör, säger han och skrattar.

– Nej, men det ska bli roligt. Jag kommer nog matchas rätt försiktigt. Jag kommer ju in i ett vinnande lag så jag tror inte Mike vill ändra så mycket och det hade inte jag heller gjort, fortsätter han.

Visby Roma föll borta mot Vallentuna (2–3) och jagar så väl revansch som sjätte raka segern.

– Vallentuna är lite som oss. Spelar, enkelt rakt och hårt. Vi har haft lite problem mot dom tidigare och dom slåss om en plats i allettan. Men nu är det vi som har hemmaplan och då ska vi vinna, säger Jonatan Stuxberg.

Visby Roma ligger fyra i hockeyettan östra med 37 poäng, samma som trean Väsby.Vid seger mot Vallentuna är man fyra poäng efter Huddinge (en match mer spelad) på andra plats med 41 poäng.

Suveräna Hudiksvall är ohotad etta med 58 poäng.

Fakta

Återstående matcher:

7/12 Vallentuna (h)

9/12 Hammarby (b)

12/12 Väsby (h)

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson