Swishkampanj för Visby Romas extraresa

Allettan är en dyr historia för Visby Roma och den inställda matchen mot Kallinge-Ronneby gjorde saken ännu värre. Nu har en swishkampanj startats för Visby Roma.

11 februari 2019 21:15

Visby Roma har varit starkt kritiskt till årets upplägg i allettan på grund av de dyra resekostnaderna.

– Det är åtminstone 200 000 kronor mer än vad det hade kostat om man hade haft lite sunt förnuft när man lade spelschemat. Om man jämför det med andra klubbar som har resekostnader för 50 000-70 000 så har vi ett rejält handikapp som begränsar oss, sade André Lundholm, sportchef i Visby Roma i mitten av januari.

Då räknade Visby Roma att allettan skulle kosta drygt 450 000 kronor. En kalkyl som sprack i samband med att bortamatchen mot Kallinge-Ronneby ställdes in till följd av att Visbys bagage blev kvar på Arlanda.

– Den första resan kostade oss 100 000 kronor. På måndag kommer vi undan lite billigare, men det landar totalt på närmare 170 000 totalt. Det är sjuka pengar för att spela en bortamatch, säger André Lundholm.

Visby Roma räknar med att allettan kommer att kosta över 500 000 kronor i resekostnader.

Matchen spelas på måndag eftermiddag och för att kompensera uteblivna publikintäkter har Kallinge-Ronneby dragit igång en swishkampanj.

– Det är ingenting vi gjort eller kommer att göra. Det är tufft för oss att få ihop det, men vi vill inte ta på oss någon offerkofta, säger André Lundholm.

Däremot finns det andra som vill bidra.

– Det var en sajt som hörde av sig och ville ha vårt swishnummer eftersom folk hade hört av sig till dem och hellre ville swisha till oss än Krif. Jag svarade att klubben inte jobbar så, men vill någon skänka någon krona till oss tänker vi inte säga nej, säger André Lundholm.

På måndagen runt lunch uppmanade div1hockey.com sina följare på twitter att swisha Visby Roma och därefter har ordet spridits på sociala medier.

– Jag var inne tidigare och då hade det kommit in 1700-1800 kronor och som jag förstått det är det inte bara folk från Gotland som swishat och även om vi själva inte startat det här så är vi tacksamma, säger han när helagotland.se når honom strax efter 14 på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson