2017 blev han uppsagd från Visby IBK och sedan tog han ett break från innebandycoachandet. Nu återvänder Tom Iversjö, med en återvunnen hunger för innebandy, till tränaruppdraget han hade under tre säsonger, 2012-2015.

– Det känns både roligt och inspirerande och att det är en spännande tid som kommer framöver. Jag har de senaste månaderna haft ett sug att komma tillbaka till innebandyn. Jag har sett fler matcher under hösten än vad jag gjorde under hela förra säsongen, säger Tom Iversjö.

Han är inte nämnvärt orolig för att det ska kännas rostigt.

Artikelbild

– 1,5 år är en tid men jag känner inte att jag behöver uppdatera mig. Det kan låta pretentiöst, men jag tycker att jag har tillräckligt med erfarenhet och jag känner mig så pass trygg i mitt ledarskap så att det inte ska behöva vara någon övergångsperiod.

Toms förra sejour i Endre resulterade i tre raka uttåg i kvartsfinalen. När han nu återvänder är drivkraften stor att förbättra sitt facit.

– Självklart. Jag drivs av att vinna och jag tar inte det här laget bara för att enbart vara del av en gemenskap eller bara hjälpa Endre. Jag är fortfarande sjukt besviken över alla tre kvartsfinalerna, som var för sig hade olika scenarion.

Han återvänder till ett till stora delar nytt lag, med nya centralgestalter och en bredare trupp att förfoga över.

– Det håller jag med om. Det finns fortfarande en hög spets i laget och det är större konkurrens om platserna nu. Det är en jättespännande trupp, sportkommittén har gjort ett gediget jobb. Jag ser väldigt mycket fram emot att ha gulsvarta kläder på mig igen. Endre är en av de föreningar jag känner absolut mest för, mycket tack var människorna som jobbar i och runt föreningen, jag hade en jättefin tid i Endre förra gången.

Vid lunchtid på onsdagen var han osäker på om den övriga ledarstaben förblir intakt.

– Jag vet inte, jag ska träffa ledarstaben i kväll (läs i går). Jag förstår om det finns känslor kopplat till att man jobbat som ett team under en längre tid. Jag pratade med Jocke (Sjöstrand, assisterande coach) i tisdags kväll och har uttryckt min önskan om att han ska vara kvar, men jag har förståelse för att han har mycket känslor inbakat i det beslut som fattades.

Har du varit i kontakt med Alexander Brinkmann?

– Nej. Eftersom jag har varit med om en liknande situation i Visby IBK så har jag all förståelse för att han just nu har mycket känslor att bearbeta. Jag har den största respekt för det arbete Alexander har gjort i Endre och förändringen klubben genomgått under hans ledning, säger Tom Iversjö.