Olycka på Visbytravet – häst dog under första loppet

Det blev en tragisk start på måndagens tävlingar på Visbytravet. Hästen Keep the Pace segnade ihop och dog i samband med kvällens första lopp.

Bild från måndagens tävlingar på Visbytravet, där en tragisk olycka skedde i det första loppet.

Bild från måndagens tävlingar på Visbytravet, där en tragisk olycka skedde i det första loppet.

Foto: Mårten Bergström

Trav2024-06-10 21:22

Efter knappt ett varv i måndagens första lopp på Visbytravet segnade hästen Keep the Pace plötsligt ned. Körande Zeb Jonasson berättade för banans travbanechef Mats Hedqvist att det inte fanns något att göra mer än försöka få hästen ur fältet.

– Han kände hur det blev helt tomt i tömmarna. Det var bra gjort att han fick ut honom mot staketet och lyckades undvika en ännu större olycka. Mitt i allt det tragiska är jag stolt över vår personal som agerade precis som vi har tränat på, om sådana här situationer skulle uppstå, säger Hedqvist.

Kvällens banveterinär, Mårten Hansson, håller med om att allt sköttes proffsigt. Han vill inte spekulera i vad som orsakade dödsfallet men säger att allt gick oerhört fort och att hästen i fråga, med största sannolikhet, inte var vid medvetande när den gick omkull.

– Sådant här händer väldigt sällan. Det som sker nu är att hästen skickas på obduktion till SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) för att ägare och Svensk Travsport ska få reda på orsaken till varför hästen dog, säger Hansson.

Keep The Pace blev 4 år, ägdes av Björn & Ulla Sjöström HB och tränades av Claes Sjöström. Det här var första loppet han deltog i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!