Trubbig seger med stor publik

Välgörenhetsmatchen Visby Roma-Mariestad fick ett gott resultat i dubbel bemärkelse. På isen behöver det dock, trots 3–2, fortfarande bli skarpare.

1 februari 2019 22:15

För första gången denna säsong rådde det lite kaos omkring Visby ishall inför match, tveksamt parkerade bilar lite här och var. Äntligen! Lite strul borgar för månghövdad publik och festlig stämning.

Vilket Visby Roma inte har varit bortskämda med den här säsongen. Men så är den bredare idrottspubliken på Gotland synnerligen resultatstyrda också.

– Det är alltid roligt med mycket publik och det här ger en rejäl slant till barnavdelningen, vilket är oerhört kul. Förhoppningsvis kommer många av dem och tittar igen, vi är ju med nu igen och serien är sjukt jämn, säger Visby Romas Adam Eriksson.

Arrangören lyckades räkna ihop publiksiffran till 1 811 personer i välgörenhetsmatchen till förmån för barnavdelningen på Visby lasarett. Visby Roma ska ha en stor eloge för sitt årliga initiativ, som värmer gott i den ack så kalla isladan.

Spelet gladde tyvärr inte fullt lika mycket. Det är påtagligt att Visby Roma anno 2019 saknar en del välbehövlig spets. Att både Carl Ericson och Oskar Lundberg saknades på fredagen underlättar inte den situationen.

Symboliskt nog kom hemmamålen till efter att ha bökat in två returer, först av J20-lagets uppflyttade målspruta Viktor Greveback och sedan av det hittills anonyma nyförvärvet David Lundmark. Kvitteringen kom efter spel 6 mot 4 i en desperat slutforcering, med halvannan minut kvar på matchuret. Innan dess hade gästerna städat av den tredje perioden förtjänstfullt.

Desto skarpare var matchavgörandet från Erik Palm som var av ett helt annat kvalitetssnitt, då han i förlängningen skar sig igenom bortalaget och vackert skickade in 3–2.

Dessutom besegrades också bortakeepern Tobias Sandberg, som sedan han nyligen kom tillbaka från körtelfeber radat upp mycket imponerande stats.

Adam Erikssons fart under skridskorna var länge ett av få glädjeämnen denna afton. Dock sammanfattar han det själv rätt bra.

– Det var kanske bra fart, men trubbig finish. Jag var iskall framåt, säger Adam Eriksson.

Matchfakta

Visby Roma↔3

Mariestad↔2

(1–1, 0–1, 1–0, 1–0)

Period 1: 0–1 (7.33) Oskar Norlöv, 1–1 (9.11) Viktor Greveback (Brandhammar/Hägg).

Period 2: 1–2 (18.41) Jens Högbom.

Period 3: 2–2 (18.29) David Lundmark (Hägg/Engström).

Sudden death: 3–2 (1.07) Erik Palm (Hägg, Lundmark).

Skott: 39–29 (13–8, 12–15, 12–5,2–1)

Publik: 1 811.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström