Fårö stora dag på Stangmalmen – vann dubbeln

Fårö IF hade en lyckad lördag på Stangmalmen. Klubben vann SM-guld både i dam- och herrklassen genom systrarna Annika Broberg och Erika Karlsson samt Tommy Hägsarfwe och Conrad Karlsson. "Stort och roligt för Fårö IF", säger Erika Karlsson.

Erika Karlsson vann tillsammans med systern Annika Broberg damklassen efter en rysare mot Bara med 12-11, 12-11.

Erika Karlsson vann tillsammans med systern Annika Broberg damklassen efter en rysare mot Bara med 12-11, 12-11.

Foto: Mattias Karlsson

Varpa2024-09-08 12:37

Vilken lördag det blev för Fårö på Stangmalmen i Stånga när SM i tvåmanna avgjordes.

I damfinalen vann systrarna Annika Broberg och Erika Karlsson över rutinerade Marie Stenberg och Solveig Paulsen.

– Vi hade en bra dag ihop och kompletterade varandra bra. Annika kastade bra och hade hon ett mindre bra kast kunde jag kliva in och göra det jag skulle göra, säger Erika Karlsson.

Fårö tog sig till final genom att besegra Gotlands Bara 2 med Johanna Magnusson och Sandra Lindberg relativt komfortabelt. 
Finalen mot regerande mästarna och storfavoriten Gotlands Bara 1 med Marie Stenberg och Solveig Paulsson blev en riktig rysare där Fårö till slut kunde vinna i två raka kulor, men med minsta möjliga marginal 12–11, 12–11.

– Det var väldigt tufft. Hjärtat tickade på bra mot slutet, men det är så det ska vara i en sån match, säger Erika Karlsson.

I herrfinalen blev det också Fårö som gick segrande ur. Conrad Karlsson tillsammans med comebackande Tommy Hägsarfwe ställdes mot Hablingbo med Ola och Roland Nilsson och norrlaget vann med 12–7, 12–6. 

– Jag har tjatat på Tommy i många år så det var kul. Vi har kastat sten ihop så roligt att han ville köra aluminium, säger Conrad Karlsson.

undefined
Conrad Karlsson fick även med sig ett brons tillsammans med hustrun Erika i partävlingen.

Tommy Hägsarfwe visade inga som helst tecken på ringrostighet trots ett uppehåll på tolv år. 

– Det var fantastiskt kul och jag hade egentligen inga förväntningar. 

Senaste tävlingen för Tommy var Tvåmanna-SM där han och brorsan Kenneth föll mot Hablingbo med Ola Nilsson och Roland Nilsson.

– Så för mig blev det revansch och det stämde riktigt bra i finalen och jag gjorde det svårt för Ola och Rolle. 

För Tommy var det första SM-guldet i tvåmanna (saknar nu bara centimeter), men det var på håret att han fick kasta in handduken efter att ha stukat foten tidigare i veckan.

Mersmak för aluminium?

– Ja, faktiskt även om jag inte vågar lova något. Men roligt var det att vara tillbaka.

Ola Nilsson i Hablingbo dras med skadebekymmer kunde aldrig få ut sin bästa kastning.

– Det gjorde att vågskålen vippade åt vårt håll, säger Conrad Karlsson.

undefined
Conrad Karlsson har legat på kompisen Tommy Hägsarfwe om en comeback och i helgen skedde det efter tolv långa år och slutade med SM-guld.

I oldboysens förbundsmästerskap blev det bröderna Olsson från Bäl IF – Evert och Rune – som vann före Garda med Ingvar Cedergren och Bengt "Bamse" Pettersson.

I ungdomsklasserna var det idel Hablingbo med viss konkurrens från Sanda/Västergarn.

I flickornas final vann Hablingbos Ida Ahlin och Therese Jacobsson över Sanda/Västergarns Dilia Larsson och Ylva Olofsson i en trekulors (12–5, 10–12, 12–10).

I pojkklassen blev det en ren Hablingbofinal där Hjalmar och Valter Thorslund besegrade Joel Gezelius och Nils Thorslund med 12–7, 12–11.

undefined
Erika Karlsson, Fårö IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!