"Visby IBK är ett väldigt intressant alternativ"

Simon Zetterling och Tor Bornedal-Samils har i flera säsonger pangat in poäng för Craftstadens IBK i Allsvenskan och letar nu nya utmaningar. Visby IBK är ett hett alternativ.

21 april 2019 18:45

Under de senaste veckor har en innebandyepidemi härjat på idrottsgotland, och kulminerade i att Visby IBK tog steget upp till SSL. Och Visbylaget ligger inte på latsidan vad gäller jakt på förstärkningar inför kommande säsong. Tidigare har helagotland.se skrivit om hur Simon Zetterling, 24, och Tor Bornedal-Samils, 24, befann sig på Ica Maxi Arenas läktare under Visbys första möte med Thorengruppen.

Centern Zetterling gjorde 32 poäng för Craftstaden förra säsongen, och han har fått ett bra intryck av Gotland och Visby IBK.

– Det är en seriös klubb som vill uppåt, och nu gick de ju upp också, säger han.

Hur attraktiv är en eventuell flytt till Gotland och spel med Visby?

– Visby IBK är ett väldigt intressant alternativ. Nu har det varit lite tyst på sistone och jag har mest bara funderat över min situation. Allting ska ju klaffa. Men snart drar ju försäsong och sånt igång och det börjar väl bli dags att fixa med allt.

Centern har även testat med andra klubbar, bland annat har det ryktats om en övergång till FBC Kalmarsund.

– Det spåret är nedlagt, Kalmarsund är inget alternativ längre. Det är Craftstaden jag diskuterar med, säger Zetterling.

Om det skulle bli en flytt till Visby, hur viktigt är det att få till den snabbt?

– Det är alltid viktigt att vara med från början, speciellt om man skulle hamna i ett nytt lag.

Backen Tor Bornedal-Samils gjorde 19 poäng senaste säsongen och kan även han se en eventuell framtid i Visby IBK.

– Det är absolut ett alternativ men samtidigt är absolut ingenting klart och inget kontrakt är påskrivet. Men det finns ett ömsesidigt intresse.

Har du varit i kontakt med klubben på sistone?

– Jag har i princip daglig kontakt med (Joakim) Bandholtz. Det är inte bara seriöst snack hela tiden, det kan även handla om kompissurr, vilket är väldigt skönt, säger Bornedal-Samils som även varit i kontakt med flertalet Allsvenska klubbar.

– Det finns några andra alternativ på bordet, och jag har sagt till Craftstaden att jag antagligen lämnar. Det är dags för mig att röra på mig.

Hur stor betydelse har det att Visby gick upp i SSL?

– För egen del spelar det egentligen ingen roll om de hade gått upp eller inte. Det som är viktigt för mig är intrycken man får av klubben, kontakten med tränaren och så vidare, säger Bornedal-Samils.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Andersson