Visby IBK värvar center från toppkonkurrenten

I går presenterades Daniel Palm Gonzalez av Visby IBK.– Jag valde Visby för att klubben satsar mot SSL, säger den Haningefostrade centern med drygt 110 SSL-matcher i ryggsäcken.

25 april 2018 09:00

Daniel Gonzalez Palm besökte Visby IBK i helgen som gick.

I går presenterades centern som Visby IBK-spelare.

– Jag valde Visby IBK framför allt för att jag tror på deras satsning mot SSL. Jag tror att vi har goda möjligheter att gå dit redan nästa säsong, säger 28-åringen.

De senaste säsongerna har Visby hamnat precis under kvalstrecket.

– Nästa säsong måste vi bara gå till kval, gör vi inte det är det ett fiasko med tanke på hur serien att serien inte ser ut att bli lika tuff som i år, säger Daniel Gonzalez Palm.

Niklas Hovivuori, tränare i Visby IBK vet exakt vad han får av "Gonza".

– Framför allt en väldigt klok spelare. Han vet vad han har för styrkor och svagheter. Det är en center som gör många poäng, men också ligger bakom mycket som du inte ser. Dessutom är han en ledare som vågar ställa krav och såna behöver vi fler av.

Niklas Hovivuori hade Gonzalez Palm under en och en halv säsong när Karlstad tillhörde SSL.

Nyförvärvet är inte bara bekant med tränaren utan har också spelat ihop med Christoffer Lindberg, Adam Kimström och Tommy Bolin under sin tid i Haninge och Tyresö Trollbäcken..

Du väljer att lämna Karlstad efter tre säsonger för en seriekonkurrent. Var det ett tufft beslut?

– Jag har verkligen haft en jättebra tid i Karlstad och blivit väl omhändertagen av klubben. Nu står Karlstad inför ett generationsskifte och då kände jag att det var dags att lämna, men det blir speciellt att komma tillbaka hit, säger Daniel Gonzalez Palm.

Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK är glad över att ha knutit till sig centern. Att Gonzalez Palm funnits på den gulblåa radarn är sedan länge känt.

– Daniels ledaregenskaper och spelstil kommer ge oss betydligt större möjlighet att nå vårt mål framöver, säger Bandholtz.

Gonzalez Palm gjorde i fjol 18 poäng (12+6) på 18 matcher.

Helgen som gick var även Craftstadens backklippa Tor Bornedal Samils på besök, men där blir det ingen övergång.

24-åringen stod under kontrakt med Oskarshamnsklubben och har valt att fullfölja det.

– Jag är nöjd med de spelare vi fått in, men vi hoppas fortfarande få in ytterligare en back, säger Niklas Hovivuori.

Silly Season

In: Andreas Jansson (Skoghall), Daniel Gonzalez Palm (Karlstad), Rasmus Ekström (Onyx).

Ut: Kalle Bending (oklart), Filip Björk (Sirius), Oskar Spetsare (oklart), Waltter Mahlberg (oklart), Joel Sundstrand (Time out).

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson