Visby Roma krossade tabelljumbon

Offensiven har hackat i vinter. Mot bottenlaget Grums lossnade det. Rejält dessutom. "Tror aldrig vi gjort tio mål i allettan", säger Adam Eriksson som satte sitt första mål efter jul.

10 februari 2019 17:51

Trubbigt och ingen spets mot Vimmerby i fredagens hemmaförlust.

Så har det stundtals sett ut hela säsongen.

Men i söndagens lunchmatiné fick Visby Roma utdelning, minst sagt.

Efter 60 minuter stod det 10–3 på resultattavlan mot värmländska Grums.

– Skönt! Förutom senaste matchen tycker jag det sett bra ut och vi var inne i en vinnande trend, men visst är det alltid roligt att göra många mål, säger rutinerade Adam Eriksson.

Han har gjort sig känd för att vara en slitvarg, som också producerar mål och poäng. Den här säsongen har det dock inte lossnat för centern, som innan helgen gått mållös från 13 matcher i allettan.

– Visst har jag bränt lägen, men samtidigt inte kommit till så många offensiva chanser. Jag gjorde bara två mål innan jul och båda kom i boxplay, fortsätter Adam Eriksson.

Nu slog han till i powerplay – och målet innebar 8–2 i tredje perioden.

– Jag har inte spelat så mycket i pp heller, så det var kul att få chansen. Jag har ännu inte gjort mål i spel fem mot fem. Sparar det till playoff, flinar han.

Vad säger du om matchen?

– Svårt att analysera. Grums kändes lite avslagna tidigt och gick bara på tre formationer. Vi var klart mycket bättre.

Gästerna tappade nyligen vasse Lukas Söderlund (22 mål på 35 matcher) till Växjö Lakers och inte blir det bättre när laget dras med skador på poängstarka spelare.

Det var 2–0 efter 20 minuter, men kunde varit större siffror om inte målvakten Martin Svedberg storspelat. Hemmalaget sköt 19 skott i första perioden och 53 totalt i matchen.

På drygt två minuter i inledningen av mittenperioden gjorde hemmalaget tre mål – och 2–0 blev 5–0.

– Sedan tappar vi lite och slår av på farten. Ken (Eddy, assisterande tränare) sa till oss i pausen inför sista perioden att vi skulle går för att göra 4-5 mål till i stället för att bara spela av det, säger Adam Eriksson.

Det stannade vid 10–3.

– Jag vet inte när vi gjorde så många mål senast. Tror aldrig vi gjort tio i allettan i alla fall.

Med tre nya poäng på kontot är playoff-platsen säkrad. Fyra omgångar återstår och nu blickar Visby Roma uppåt i tabellen.

– Synd att vi torskade mot Vimmerby, annars hade det inte varit så långt till tredjeplatsen. Men vi vill förstås placera oss så högt som möjligt.

Allettans avslutning blir intensiv med fyra matcher på åtta dagar.

– Så har det nästan sett ut hela tiden efter jul och jag tror det kan vara bra för oss. Så här i efterhand är det lätt att tänka att vi var lite ringrostiga inför matchen mot Vimmerby, eftersom vi inte spelat på ett tag.

Huvudtränaren Mike Beharrell var magsjuk och saknades mot Grums. Närmast väntar Kristianstad i Skåne på onsdag.

Matchfakta

Visby Roma↔10

Grums↔3

(2–0, 3–1, 5–2)

Första perioden: 1–0 (4.24) C. Olsson (Palm, Smith), 2–0 (16.48) Lundberg (Palm, A. Eriksson). Skott: 19–8.

Andra perioden: 3–0 (0.23) Erenrot (Adamsson, Palm), 4–0 (1.36) Smith (Sandberg, Broström), 5–0 (2.40) Stuxberg (Adamsson), 5–1 (4.44) Bråtner. Skott: 15–10.

Tredje perioden: 6–1 (6.07) Hägg (Lundmark, Sandberg), 6–2 (6.17) Lundquist, 7–2 (6.51) Adamsson (Stuxberg, Erenrot), 8–2 Eriksson (Adamsson, Lundberg), 9–2 Jones (Engström, Hägg), 10–2 (13.32) Jones (Granström, Engström), 10–3 (14.20) Betak. Skott: 19–11. Totalt: 53–29.

Publik: 423.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund

Ämnen du kan följa