Visby Roma tappar nyckelspelare

Säsongen hann knappt blåsas av. Nu står det klart att Visby Roma tappar Daniel Marmenlind och Adam Rachidi. För målvakten väntar spel i allsvenska Västervik IK.

16 mars 2020 12:19

Coronavirusets framfart gjorde att hockeysäsongen tvingades ställa in.

Bara dagar efter helgens beslut står det klart att Visby Roma tappar sin förstemålvakt Daniel Marmenlind och backen Adam Rachidi.

Burväktaren är klar för Västervik i hockeyallsvenskan. En klubb han representerade i december, när han var inlånad en kort period.

– Jag vill spela högre upp, det är därför jag lämnar Visby Roma, säger Daniel Marmenlind.

 

22-årige Marmenlind – med meriter från det svenska juniorlandslaget – värvades från Lindlöven sommaren 2018 och har lysande statistik under sina säsonger på Gotland. Den gångna hade han en räddningsprocent på 92,6 procent på 32 matcher i grundserien och 92,0 på sju playoff-matcher.

– Jag kom hit och visste inte så mycket om klubben. Första säsongen gick helt okej och den här säsongen har jag fortsatt att utveckla mitt spel. Jag har hittat en trygghet här och det har känts helt rätt att vara i samma klubb i två säsonger. Det har gett resultat, fortsätter Daniel Marmenlind.

Han lånades ut till Västervik innan jul, när klubben hade sina målvakter skadade och gjorde fyra matcher i näst högsta serien, med en räddningsprocent på 94,9.

I Västervik får Marmenlind främst konkurrera med Samuel Ward, 25.

 

Lagom till playoff lyckades Visby Roma pricka in toppformen och skickade ut just Lindlöven och Borlänge, innan laget stod för en mäktig vändning hemma mot Troja-Ljungby för en knapp vecka sedan i vad som skulle visa sig vara säsongens sista match. Visby Roma vände då ett 0–2-underläge till 3–2-seger i slutminuterna. Därmed var laget bara en seger från ett avancemang till en kvalserie till allsvenskan. En och en halv timme innan nedsläpp i Ljungby arena i fredagens tänkta retur kom beskedet att matchen ställdes in och två dagar senare att säsongen var över.

– Känslan är ännu konstig. Man avslutar en säsong genom att vinna eller förlora och åka ur, därför känns det som att säsongen inte riktigt är slut. Snart kan vi nog ändå smälta det och vara ganska nöjda med vår insats, säger Daniel Marmenlind.

 

 

Adam Rachidi, 27, har gjort fem säsonger på Gotland och blivit en profil. Nu lämnar han inte bara laget, utan även han flyttar från ön.

– Jag har funderat ett tag på att gå vidare. Det har ändå varit fem fantastiska år och den viktigaste tiden i mitt liv. Förutom hockeyn har jag haft bra arbete och köpt lägenhet. Det har gått bra för Visby Roma också och vi har tagit oss långt varje år. Jag är rätt säker på att vi skulle tagit oss till kvalserien nu också, om inte allt blivit inställt. Min sambo är inte heller härifrån och vi känner alltmer att vi vill komma närmare våra familjer, säger han.

Rachidi hade sin poängmässigt bästa säsong i klubben 17/18 och gjorde då 12 (4+8) poäng på 25 matcher i seriespelet. Nu senast blev det 7 (1+6) poäng på 41 matcher.

– Jag har inte kommit dit jag vill med min hockey, utan blivit stoppad i ett hörn och inte fått ut så mycket. Jag vill spela och bidra, inte bara vara en runt laget.

 

Backen har skrivit ett tvåårskontrakt med Visby Romas seriekonkurrent Enköping. 

– Det har varit klart ett tag, men vi har väntat med att gå ut med det. Enköping hörde av sig till mig och kom med ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Klubben vill ha mina tjänster som hockeyspelare och allt har verkligen klaffat.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund