Visby Roma tillbaka på allvar

Utmanövrerat, nollat och även uträknat på sina håll. Men Visby Roma lever i högsta grad efter att manglat Mariestad i returen.

1 mars 2019 22:02

Mariestad Bois tog färjan till Gotland redan i torsdags för att undvika gungiga ben hos spelarna.

Det hjälpte föga när Visby Roma övermannade och pulveriserade skaraborgarna.

Mariestad tog sin timeout redan efter 6.47 i första perioden och det ger en fingervisning över hur det såg ut på isen.

Då stod det redan 2–0 på resulttavlan efter mål av Zane Jones och kapten Micke Adamsson.

Någon märkbar effekt fick den inte för Visby Roma hade 3–0 med mersmak efter första perioden.

Mike Beharrell, coach i Visby Roma hade möblerat om i femmorna efter tisdagens 0–4 förlust och fick nu raka svar från sitt lag att det inte var redo att sätta punkt för säsongen.Det small i precis varje närkamp och den i första matchen så säkra Boismålvakten Tobias Sandberg hade knappast någon av sina bästa dagar. Han lämnade isen halvvägs in i andra perioden och ställningen 2–4. Räkna med att han steppar upp under lördagen för det är en klasskeeper.

Det här var Visby Romas match från början till slut. Jag har tjatat om lagets bristande effektivitet hela säsongen, men den här kvällen kom återbäringen.

Mariestad lär ha fått en del att fundera på för det krängde rejält den här kvällen.

Dueller fick vi se många. Oftast med Mariestads retsticka Filip Törnqvist inblandad. Han grälade med motståndare, materialförvaltaren Lasse Stuxberg och hemmapubliken.

Visby Roma vann med klara 7–3 till slut. Det matchvinnande målet stod (förstås) Christian Hägg för. Han har tre säsonger i Mariestad i ryggsäcken och släkten är värst.

Visby Roma är ett playoff-lag och var i precis samma situation i fjol. Dalen tog första ronden i Visby, men gotlänningarna svarade med att på bortais vinna två raka segrar i Jönköping. Av vad vi fick se ikväll bör oddsen vara goda och jag undrar hur mycket Mariestadstränaren Peter Isgren förbannar sig själv över att han slarvade borta hemmaplansfördelen i sista omgången.

Vinna eller försvinna var det. I lördagens match är det precis vad som gäller för båda lag. Playoff-hockey när den är som bäst.

Matchfakta

Visby Roma↔7

Mariestad ↔3

Playoff 1 2:3 (3–0, 2–2, 2–1)

Första perioden: 1–0 (6.15) Z.Jones (F.Sandberg). 2–0 (6.47) M.Adamsson (D.Lundmark, J.Granström) . 3–0 (12.44) C.Olsson (D.Lundmark, F.Sandberg).

Andra perioden: 3–1 (5.51) A.Rask (J.Dahlbom, L.Engqvist). 4–1 (6.18) C.Hägg. 4–2 (9.20) L.Larsson. 5–2 (10.30) A.Brandhammar (C.Hägg).

Tredje perioden: 6–2 (6.18) D.Lundmark. 7–2 (8.21) M.Adamsson (C.Olsson, F.Sandberg). 7–3 (16.13) J.Lindén.

Skott: 34–32. Publik: 915.

Krönika

Så jobbar vi med nyheter