Visby Roma vände och vann på hemmais

Visby Roma vände flera underlägen mot Väsby till vinst i Visby ishall.

6 november 2015 20:49

Visby Roma låg inför mötet med tian Väsby tvåa i Hockeyettan östra. Men hemmalaget fick det tufft i inledningen av mötet med Väsby, efter första perioden var bortalaget i ledning med 1-0 efter mål av Magnus Kullerback.

Men Visby Roma kvitterade redan efter 26 sekunder i andra perioden och 1-1 kom genom mål av Mikael Adamsson. Men mindre än två minuter senare satte Tim Öquist 2-1 till bortalaget Väsby. Visby Roma kom dock igen och kunde sätta 2-2 genom storskytten Joakim Axman som satte sitt åttonde mål för säsongen. Den här gången kom det med en spelare mer på isen.

Men Väsby kom snabb igen och satte 3-2 genom Filip Holmgren i boxplay - vilket var ställningen inför tredje perioden.

Visby Roma reste sig en tredje gång och kvitterade till 3-3 i inledningen av tredje perioden genom Andreas Gröndahl. Därefter åkte lagen på två utvisningar vardera och till slut var det hemmalaget som tog tillvara på ett powerplay. När det var 1.09 kvar av matchen satte Emrik Larsson matchavgörande 4-3 till Visby Roma, assisterad av Joakim Axman och brorsan Arvid Larsson. Trots att bortalaget tog time out blev det aldrig någon kvittering.

Visby Roma har tagit 28 poäng efter 13 matcher och ligger tvåa i tabellen. Seriesuveränen Södertälje har 39 poäng, full pott, efter lika många matcher.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid