Visby tänker kriga hela vägen in på mållinjen

Visby IBK har tappat många poäng i slutminuterna. Mot starka Mullsjö var det precis tvärtom – och laget tog sista chansen att överleva SSL.

12 februari 2020 21:48

Visby IBK har ett par förluster i Ica Maxi arena i vinter som sticker ut. Jag tänker främst på uddamålsförlusterna mot Skånelagen Höllviken och Helsingborg inom loppet av två veckor i december. Matcher där Visby varit minst lika bra, men blivit naivt i slutminuterna och gett bort viktiga poäng.

Nykomlingen har gjort läxan och nu är det ett annat lag som uppträder på planen. Vi såg det mot Kalmarsund för ett par veckor sedan, där hemmalaget kvitterade i slutsekunderna och Tommy Bolin sedan klev fram och fixade bonuspinnen i förlängningen.

Scenariot upprepade sig mot Mullsjö (precis som Kalmarsund på övre halvan i tabellen) på onsdagskvällen. Västgötarna kändes långa stunder alldeles för bra och kontrollerade händelserna med sitt höga pressspel. Trots det hittade Visby flera gånger vägar tillbaka och bjöd storpubliken på en ny rysare – med ett lyckligt slut.

Den här gången hade Bolin åter huvudrollen. Först tryckte han in 5–5 med tre och en halv minut kvar av tredje perioden och sedan det avgörande målet, halvminuten in i förlängningen. Bolin var hur kylig som helst och placerade in 6–5 bakom målvakten Jonathan Larsson.

 

Jag vet att Bolin inte varit helt nöjd med sin egen insats i högsta ligan, men nu kliver han verkligen fram och levererar när Gotland behöver det som mest. För Visby är med i det här racet och segern var lagets tredje på de fem senaste matcherna. Övriga resultat gick också lagets väg. Konkurrenterna Höllviken och Warberg blev nollade i jämna fajter. Först under torsdagen spelar Sirius (sista laget på säker mark) mot Helsingborg. Efter det vet vi om Visby har fyra, fem eller sju poäng upp till Uppsalagänget. 

Oavsett resultat där så har Visby visat att man kan besegra de flesta motstånden i den här serien och att laget tänker kriga hela vägen in på mållinjen.

Matchfakta

SSL

Visby IBK 6 

Mullsjö 5

(0–2, 3–2, 2–1, 1–0)

Period 1: 0–1 (5.08) Johan Nygårdh, 0–2 (8.46) Jan Zaugg.

Period 2: 1–2 (12.28) Tommy Bolin (Daniel Gonzalez Palm), 2–2 (15.21) Jesper Eliasson (Patrik Jansson), 3–2 (17.05) Kasper Broby (straff), 3–3 (17.43) Jan Zaugg, 3–4 (18.48) Tim Braillard.

Period 3: 3–5 (5.08) Joel Dagman, 4–5 (15.10) Heikki Hirvisuo (Wilmer Viinamäki), 5–5 (16.21) Tommy Bolin (Oskar Domberg).

Förlängning: 6–5 (0.31) Tommy Bolin (Filip Nilsson).

Publik: 1 243.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund