Volleybollgrabbarna öppnar säsongen i helgen

En femteplats i fjol och en andraplats säsongen innan dess. Jan Wahlén siar om att Gotlandslaget håller sig kvar i mitten av division två.

Jan Wahlén tror inte att antalet spelare är något bekymmer i år utan oroar sig istället över hur pass samspelta laget är som helhet.

Jan Wahlén tror inte att antalet spelare är något bekymmer i år utan oroar sig istället över hur pass samspelta laget är som helhet.

Foto: Carl-Henrik Fridén

Volleyboll2019-10-03 10:00

I helgen spelar Team Gotlands A-herrar säsongens första och andra match i division 2 Norr. I fjol slutade laget på en femteplats i division 2 Mellersta. Och i år hoppas man, trots manfall, på en minst lika bra placering. 

– Jag tror inte vi ska försöka ta oss uppåt till ettan i allafall, gissningsvis blir det nog att vi hamnar någonstans i mitten i år igen, säger Jan Wahlén från Team Gotlands herrar. 

Första laget som tas emot på hemmaplan i Sävehallen är Draget från Sollentuna. Förra säsongens tabelltrea i div. 2 Norr. Wahlén ser på helgen med en släng av ovisshet.

– Vi har inte jättebra koll på lagen nu i helgen. Draget är väl lite av Sollentunas gubblag, några är ungefär i min ålder tror jag, skrattar 58-åringen fram. 

I en nyhetsuppdatering på Team Gotlands hemsida kan man läsa att många spelare valt att lämna laget och att det nu blir större del nya ansikten i uppställningen än tidigare, något man beskriver som spännande.

– Många yngre börjar plugga eller flyttar iväg av annan anledning, jag tror vi lyckats fylla på med nytt så vi går jämt ut men vi är fortfarande inte speciellt många. Vi får hoppas på en skadefri säsong annars blir det tufft, säger Wahlén. 

Team Gotlands damlag kommer inte starta i serien i år på grund av för få spelare i laget. Förra säsongen avslutade de på en andraplats i div. 2 Mellersta.

– Även där handlar det om yngre talanger som flyttar bort, börjar plugga eller liknande, säger Jan Wahlén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!