Det fanns inga reservplaner eftersom ingen såg Skyways konkurs komma. Flygplatschefen Gunnar Jonasson väcktes av telefonsamtalet klockan sex på morgonen med beskedet att alla dagens avgångar med Skyways ställts in.

- Det är lite körigt kan man säga. Men det finns inget annat för oss att göra än att finnas till hands och informera, säger han för dagen iklädd lysgul informationsväst ovanpå kostymen.

Många resande kom helt oventandes till flygplatsen och möttes av konkursbeskedet i dörren.

Artikelbild

| Skyways disk var obemannad.

- Jag hade ingen aning förrän jag kom hit och hörde högtalarna när jag klev ur bilen, säger Fredrik Godman som var på väg till Stockholm för möten och konferens.

- Jag ska vara på plats klockan tio. Det finns en viss risk att jag blir försenad, säger han ironiskt.

Besvikelsen var stor hos vissa. Varför Skyways valde att gå ut med beskedet nu på morgonen istället för i går kväll när det ännu fanns tid att varsko resenärerna, var en synpunkt.

- Nu gäller det att försöka boka om och hoppas att det finns plats på Gotlandsflyg, säger Fredrik Godman.

Artikelbild

| Resenärerna fick beskedet om att Skyways avgångar var inställda.

Flygplatschefen Gunnar Jonasson var också besviken, så klart. Att Skyways försvinner lagom till årets högsäsong är ett hårt slag för flygplatsen.

- Vi har många konferenser och det är nu det börjar ta fart på riktigt inför sommaren. Men nu blir det ett antal stolar hit som försvinner, och behovet finns ju, så jag hoppas att det kan finnas andra aktörer som är beredda att ta över. Men det är för tidigt att säga nu, det här är precis nytt och i dag gäller det bara att försöka klara den här situationen så bra som möjligt, säger han.

Artikelbild

| Flygplatschef Gunnar Jonasson.