Campanakören firade 20 år med vårkonsert

31 maj 2005 06:00
Campanakören firade 20 år, helgen den 20-22 maj, med att framföra två galakonserter i Endre bygdegård.
Konserten som framfördes bestod av axplock från den profana och den sakrala repertoaren som kören haft mellan åren 1985 och 2005. De sånger som publiken fick höra var bl. a. Strawberry fields, Sorglösa brunn, Oh happy day, Sommarpsalm, Gå varsamt min kristen, Duvemåla hage, Visa vid vindens ängar och Waterloo. Sångerna har körledaren Jan-Erik Ahlström till viss del arrangerat och sedan finslipat med kören under våren på ett mycket bra sätt.
Temat för konserten var "såpa". Körmedlemmarna hade också gjort ett bildspel som rullades upp på "vita duken" i anslutningen till evenemanget -ett bildspel där körmedlemmar fick uttrycka en mer eller mindre sanning angående körkamrater, kören i allmänhet och körverksamhet i synnerhet. Som konferencierer förde sopranen Åsa Svensson och basen Palle Svensson, tillika ordförande i kören, konserten framåt på ett utmärkt sätt med många uppskattade små klurigheter och poänger.
Som vanligt har kören lagt ner stort arbete på scendekor, kostym och regi. Anna-Lena Svensson och Katarina Svensson är hjärnan bakom konserten och skall ha en stor eloge för det kreativa regiarbetet de lagt ner.
Så jobbar vi med nyheter
Ulf Malmkvist