Fantastisk start på bomässan

Wisby Strand öppnar den första bomässan idag.
- Hittills har det gått fantastiskt bra, det är bra montrar och mycket folk, säger Carl-Johan Stålhammar, vd för Wisby Strand.

17 mars 2012 13:37

Wisby Strand är fyllt av gotländska produkter och företag. Människor minglar och tar del av inspiration och idéer. Montrarna innehåller allt från inredda rum till en minibasketplan. På översta våningen står en föreläsare och talar om energieffektivisering.

- Det är roligt att få nya tips och idéer, säger Anneli Lindström, besökare på mässan.

 

Hoppas på mer bredd
På lördagen var bomässans första dag. Hittills är det bestämt att det kommer bli fem mässor, en varje år. Bomässan hoppas på att växa så att de kan nå ut till sommargotlänningar såväl som gotlänningar. Siktet är inställt på att också få ett större utbud.
- Vi hoppas på att kunna bredda mer till områden som trädgård, säger Carl-Johan Stålhammar.

 

Liknande mässor i storstäder
Syftet är att skapa attraktion och att det händer saker på ön. Idén bakom mässan uppstod enkelt då det finns ett stort intresse för inredning och boende. Tidigare har det varit så att gotlänningar fått åka till Stockholm och Göteborg för att ta del av likande mässor.
- Det är kul att knyta nya kontakter. Jag är positivt överraskad, det är god stämning och mycket folk, säger Håkan Eriksson, fastighetsmäklare på Mäklarhuset.

 

Positivt inställda
Företagen som ställer ut är positiva till mässan. Det är enkelt att nå ut till företag för samarbete men framför allt till privatpersoner.
- Det skulle förvåna mycket om vi inte skulle återkomma, säger Magnus Rosmar från Colorama.

Så jobbar vi med nyheter
Rebecka Nyström