Lyrisk cyklist om loppet: "Vi har passerat fyra olika länder"

Årets cykellopp Gotland 360 avslutas under söndagen. I år var det rekordmånga deltagare, närmare bestämt 450 cyklister.

11 september 2016 14:51

– Det går rätt så bra tycker vi. Folk är så överlyckliga så de vet inte var de ska ta vägen, säger tävlingsledaren Philip Willners när Helagotland.se når honom på söndagen.

Cirka 450 cyklister har startat i loppet, ett rekord berättar Philip Willners.

Några har redan cyklat klart och de sista förväntas komma in vid sjutiden under söndagskvällen, men loppet är ingen tävling, säger Philip Willners.

– Det är den som är fetast och har ätit mest som vinner, säger han och räcker över sin mobil till en deltagare som står bredvid honom.

Det är Hans-Åke Oxelhöjd från Sundsvall som är här med sina tre cykelkompisar. Han förklarar varför de har tagit sig till Gotland för det här evenemanget.

– Cykla gör vi ofta, långt och fort, men det har vi ledsnat på lite grann. Nu är det härligt att cykla långt och fort och äta gott emellan. Det är den nya trenden, säger Hans-Åke Oxelhöjd som är lyrisk över den upplevelse de har fått under loppet.

– Vi är ju från mitten av Sverige och det är en helt annan topografi och kulturhistoria här än vad vi har. Det känns som om vi har passerat fyra olika länder. I går var det den Sydafrikanska stäppen, sedan någon av öarna i Medelhavet. Det är så fascinerande!

Gotland 360

Ett cykellopp med med betoning på cykling, upplevelser och god mat. I år var det den 10-11 september med en extradag på Fårö den 9:e september för den som ville cykla lite extra.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa