Stökig natt för polisen i Visby

Polisen på Gotland hade, trots veckans extraförstärkning, extremt mycket att göra på onsdagsnatten.
Flera fyllor och misshandelsfall rapporterades, särskilt från Strandpromenaden där en man blev knivskuren i tummen.
De många händelserna gjorde det svårt att hinna med att förhöra inblandade.

18 juli 2008 04:00
- Känslan är att de flesta vi har haft kontakt med är turister, säger vakhavande befäl Mikael Lindquist.
Under veckan har polisen, förutom förstärkning från Stockholm för att täcka upp för semesterlediga, åtta extra poliser till hjälp. Ändå blev det svårt att hinna med alla de hundratalet samtal som kom in under natten.

Snatteri och fylleri
Kvällen började med ett snatteri på Systembolaget. En underårig flicka och en underårig pojke stal sju cider till ett värde av 126 kronor.
Vid nio kom första fallet av fylla, då en 34-årig man fick följa med polisen och sova ruset av sig. Efter midnatt fick en 20-åring på södra Gotland göra samma sak. En timme senare fick en lika gammal man tas in för alkoholprov. Då han kastade alkoholmätaren i golvet blev han också gripen för skadegörelse.
En full yngre kvinna fick köras hem.
På Donners plats var en 21-årig man full och stökig och fick omhändertas efter att även bråkat med en civilpolis efter klockan två.
Vid tretiden rapporterades två fall till av fylla i Visby, varav den ena var en kvinna i 26-årsåldern som fick omhändertas. Klockan sex klarade sig en full man i Visby från att tas med till polisen, då han kunde att ta sig hem själv.
Under natten fick polisen också tre mindre narkotikabrottsrapporter.
Efter nio greps en 33-årig man för ringa narkotikabrott. Han hade en mindre mängd hasch på sig och är tidigare känd hos polisen. Två 20-åriga fick kvinnor lämna urinprov och genomgå kroppsbesiktning efter att de misstänkts har brukat narkotika på en Visbykrog. Vid halv tretiden blev två personer till gripna för ringa narkotikabrott.

Misshandel
Innan klockan ett blev en man misshandlad av en annan på Strandpromenaden. Offret blev sparkad på och när han försökte värja sig, drog gärningsmannen kniv och skar honom i tummen. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet och mannen fördes till lasarettet.
Innan klockan fyra slog en man en annan i ansiktet så att denne fick tandskador och fick föras till lasarettet. Incidenten utspelades på en av båtarna i Visby inte hamn.
På hamnplan slogs fyra män och två av dem avvisades av polisen.
Utöver allt detta fick polisen rycka ut på bråk på krogar och Strandpromenaden. I Tofta rapporterades ett större bråk och någon hade sparkat på kiosken. Vid fyra körde en förare sin jeep förbi Norderstrand flera gånger, något som fick boende och festande i närområdet att ringa till polisen eftersom bilen väsnades. Polisen nöjde sig med att skicka hem föraren.
- Det är ett ansträngt läge, även om man jämför med tidigare år. Vi räcker inte till, och tvingas prioritera hårdare, sa vakthavande befäl Roger Nyd igår kväll.
Så jobbar vi med nyheter
Emelie Svedjer