Vårkonsert med Campanakören

31 maj 2007 06:00
Campanakören-kyrkokören i Endre, Hejdeby, Follingbo och Barlingbo-har hållit sin sedvanliga vårkonsert under ledning av körledaren Janne Ahlström.
Det hela utspelade sig 11 och 12 maj i Endre bygdegård, med fullsatt lokal båda kvällarna. I år var temat Ted och Kenneth Gärdestad och Owe Törnqvist. Körens programkommitté - Kerstin Bergström, Ingvor Albers-Lindblad, Ylva Larsson, Börje Dahlström och Janne Ahlström - hade komponerat programmet som gick från djupt rörande melodier av Ted, till skrattframkallande visor signerade Owe Törnqvist. Scenbyggarna, under ledning av Mirjam Andersson, hade iordningställt scenen där det givetvis fanns en "satellit", en alptopp med "alptoppens ros" och "en egen måne".
Andra akten inleddes med den vackra, stillsamma melodin "Åter en dag", och att den var en Owe Törnqvist-låt var det inte många som kände till. Många skratt hördes i publiken när körens herrar förvandlades till "rock-raggers" och framförde Owes låt "På festplatsen" i blues-rockstil. Givetvis fanns då på scen en velociped/cykel utifall att "damen ville hoppa upp på ramen och följa med till Vittingeparken på fest". Det fnissades även till Owes "Titta, titta" - där delar ur kören var skolklass med läraren Hans Moberg som försökte lära sin klass hur haren hoppade i skaren. Många ögon tårades bland publiken till Teds vackra ballader "Himlen är oskyldigt blå" och "För kärlekens skull", ett stort bevis på att Teds musik ännu är levande.
Till Teds låt "Angela" visade några i kören prov på sin utmärkta gitarrkunskap och hela lokalen svängde med i harmonierna.
Hela publiken fick delta i allsång, och i första delen var det Varm-korv-boogie" och i andra delen var det "Klöversnoa" där Ulla Malmberg spelade dragspel.
Så jobbar vi med nyheter
Nina Winarve