Medieprofiler besökte gotländskt jubileum

Två rikskända ansikten dök upp när Mediedagen firade tio år. Inför en förväntansfull publik diskuterade de allt från Trumps twittervanor till Almedalen.

Visby 22 oktober 2019 17:45

Ett sjuttiotal personer samlades på tisdagen för att delta i Mediedagens tioårsjubileum. Evenemanget, som sedan start har arrangerats av Gotlänningens Tryckeri, ägde den här gången rum i Bryggarsalen på Strand Hotell.

Syftet med dagen är att sätta fokus på mediefrågor och det här året stod bland annat politisk bevakning på agendan.

– Jag tror att det är viktigt att lyfta mediefrågor allmänt och hur det påverkar demokratin, sa Eva Bofride, politisk chefredaktör på Gotlänningens ledarsida i GT.

Tillsammans med Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska dagbladet, och Anders Pihlblad, politisk reporter och kommentator på TV4, deltog hon i den första paneldiskussionen. Moderator var Tommy Wahlgren som inte kunde undvika att ställa frågan kring Almedalens framtid.

– Man måste värna om Almedalen. Att statsministern väljer att inte komma är en armbåge och inte bra för veckan. Det måste vara politiken som bär veckan, svarade Anders Pihlblad.

Efter panelen framhävde han vikten av lokaljournalistik, men även av nationell medias roll vid lokala nyheter. 

– Det kan vara svårt för rikstäckande media att ta upp varenda liten lokal fråga men det är samtidigt viktigt att lyfta frågor från mindre orter.

Att bli inbjuden till Mediedagen kändes för hans del speciellt eftersom han är född och uppvuxen på Gotland. 

– Jag brukar tacka nej till precis allt men det är svårt att säga nej till Tommy Wahlgren. Och det är ändå min ö så jag var nyfiken, sa Anders Pihlblad.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist

Ämnen du kan följa
Läs mer
Gotland

Så mycket har Gotlands befolkning ökat

Ekonomi, näringsliv & finans

Vädret kan hejda USA:s återkomst i rymden

Arbetsmarknad

Allt pekar nedåt för exportföretagen

Brott & Straff

Blir Bidens mardrömsvår ett mardrömsår?

Ekonomi, näringsliv & finans

Ny strid om vad återhämtning får kosta EU

Visa fler