Bygget av omskrivna lägenheterna påbörjat

Lägenhetsbygget blev en stor snackis efter det att byggbolaget bröt överenskommelsen med regionen. Nu har arbetet med de 28 lägenheterna vid A7 påbörjats.

1 februari 2019 06:16

A7-fältet har löpande bebyggts med nya bostäder under de senaste åren. Ett av kvarteren som är närmast på tur för inflyttning är Signallottan 1, belägen i korsningen av Greta Arvidssons gata och Ada blocks gata vid A7.

Hemsehem, som ska bygga 90 lägenheter i kvarteret, står bakom det nu påbörjade bygget av de inledande 28 lägenheterna. Första spadtaget togs i december och i mars 2020 ska det vara färdigställt.

– Allt rullar på som det ska och nu är vi igång på allvar, säger Karsten Inde, vd på Hemsehem.

LÄS MER: "Karsten Inde bygger inte utlovade hyresrätter"

Ett år innan planerad inflyttning är hälften av alla lägenheter nu sålda enligt Karsten Inde, som även hoppas få igenom ytterligare ett förslag.

– Jag vill bygga till mervärden, som ett utegym. Mitt mål är att bygga en positiv miljö.

En het debatt blossade upp när Hemsehem i slutet av förra året valde att bryta överenskommelsen med Region Gotland för kvarteret Signallottan och de 28 lägenheterna ifråga. Regionen ville ha hyresrätter, trots det började Hemsehem lägga ut lägenheterna till försäljning i form av bostadsrätter. Straffet blev att betala ett vite på 10,5 miljoner kronor. Däremot tros en motsvarande försäljning av bostadsrätterna rendera i mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson