"Jättemånga har hört av sig och vill sponsra"

Arrangörerna till Räv-SM har beslutat att ta bort sponsorers namn från hemsidan efter hot. Samtidigt har klubben fått stort stöd och många nya sponsorer.

8 februari 2017 07:05

Tore Timgren är ordförande i Gotlands stövarförening, som arrangerar årets Räv-SM den 10-11 februari. Han berättar att flera lokala hantverkare som sponsrar tävlingen fått samtal från personer som ifrågasatt hur de kan sponsra "något så fruktansvärt".

LÄS ÄVEN: Kritik mot Räv-SM: "Folk är inte pålästa"

– Många sponsorer är själva jägare och har kunnat ge svar på tal, men då har det kommit dolda hot om hur det kan påverka företaget. När de inte fått gehör har de i stället gått in på företagens hemsidor och skrivit ner företagen, att de gjort dåliga jobb, berättar Tore Timgren.

LÄS ÄVEN: Agria hoppar av Räv-SM på Gotland

Inga fler sponsorer har dragit sig ut arrangemanget och Tore Timgren understryker att det är styrelsen som beslutat att plocka bort sponsorernas namn från hemsidan. De företag som vill stå kvar får naturligtvis det.

– De stora företagen, som riktar sig till jägare, vill stå kvar med sina namn, de säger att "vi viker inte ner oss, vi kan ta snacket med dem om de ringer".

Tore Timgren tycker att det är olyckligt att rävjakten fått den här negativa uppmärksamheten.

– De är ute och cyklar, allt bygger på en stor lögn. De är inte insatta i hur jaktprov går till.

Samtidigt är Tore Timgren glad för all positiv respons som debaclet också resulterat i.

– Gotlands stövarklubb har inte gjort någon ekonomisk förlust på grund av det här, tvärtom. Det är jättemånga som hört av sig och vill sponsra oss, säger Tore Timgren.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin