Projektledare blir Erik Öhrn, som kommer ifrån sin tidigare tjänst som HR-chef på Vapiano i Stockholm. Kommunikatör på halvtid blir My Wrethagen som är konsult hos Kusinerna Kommunikation men också driver restaurang och hotel Stelor i Västergarn. Det berättar Gotlands krögarförening i ett pressmeddelande.
– Vi känner att vi har lyckats få in två toppkandidater till våra utlysta tjänster. Erik med sitt strukturerade arbetsätt och ett utifrån perspektiv kompletteras av My med sitt breda kontaktnät på Gotland. Båda dessa har även gedigen erfarenhet av krogbranschen vilket är en god förutsättning och kan bidra till att skapa skillnad för måltidsturismen på Gotland, säger Magnus Larsson, ordförande Gotlands krögarförening.
LÄS MER: 9,5 miljoner kronor till satsning på måltidsturism
Bakom projektet Sustainable Speis, speis är gotländska för måltid, står bland andra Gotlands krögarförening och Tillväxt Gotland. Det kommer att kosta totalt 9,5 miljoner kronor. Hälften av de pengarna är EU-bidrag, den andra hälften står Region Gotland för. I juni beslutade regionstyrelsen att anslå högst 4 724 280 kronor ur medel för regionala
tillväxtåtgärder. Region Gotland har ungefär 26 miljoner per år i statligt anslag att bevilja till projekt som på olika sätt ska bidra till hållbar regional utveckling.