Stor butikskedja återvänder till Gotland

Nu är det klart att en stor butikskedja väljer att återvända till Gotland. Det är den andra butiken som är klar i en ny satsning i Visby.

17 mars 2017 15:58

Nu är det klart när de nya butikerna i det så kallade "Flexhuset" kommer att öppna. Sedan tidigare är det klart att Harry Carlssons ska flytta till lokalerna och nu har man även gjort klart med möbelkedjan EM. Båda butikerna kommer att öppna under hösten 2017.

– Vi tror stenhårt på det här och tror att det kommer bli någonting bra på Gotland, säger Jonathan Carlzon, son till Kenneth Carlzon, som kommer att vara chef för båda butikerna.

LÄS MER: Invigning av galleria försenas (PLUS)

Harry Carlssons och EM kommer att vara två separata butiker. Men man ska kunna gå emellan båda butikerna invändigt.

– Nu har vi hittat ett koncept för att vår butik ska fungera och hur vi ska utveckla det här ytterligare. Koncepten kompletterar varandra väldigt bra, säger Jonathan Carlzon.

Butikerna kommer totalt att nyttja 7 700 kvadratmeter inklusive lager. Han säger att det är viktigt att den nya satsningen blir ett komplement till övriga handelsplatser i Visby. De håller även på att förhandla med flera nya aktörer som vill öppna i "Flexhuset".

– Vi har flera företag som vi förhandlar med och för oss är det viktigt att hitta rätt aktörer. Det ska vara en handelsplats som fungerar året runt och det ska vara ett komplement till Östercentrum och Stenhuggaren, säger Jonathan Carlzon.

– Det kommer bli inomhushandel och det kommer vara den största skillnaden från andra handelsplatser.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid