Här överraskas Årets gotlänning - "Supersuperglad"

En märkbart tagen och lycklig Lena di Corsi fick på tisdagen ta emot priset som Årets gotlänning 2016. "Sjukt kul att få vinna", säger hon.

24 januari 2017 11:45

Även om det blev en jämn match så var det till slut gymägaren och entreprenören Lena di Corsi som röstades fram som Årets gotlänning 2016, ett pris som delas ut av Gotlands Tidningar. På tisdagsförmiddagen överraskades vinnaren av GT och Helagotland.se på sin arbetsplats Träningsboxen, och det var en märkbart tagen Lena di Corsi som tog emot blommor och diplom av Gotlands Medias printchef Ulrica Fransson.

– Det känns otroligt stort, och jag är supersuperglad. Jag har bott här på Gotland i 27 år, och att bli utsedd till Årets gotlänning känns fantastiskt roligt, säger hon och blickar ner på den specialgjorda vinnarlöpsedeln med texten "Lena - ditt engagemang för träning och hälsa lyfter Gotland".

LÄS MER: Lenas kraft leder uppåt och framåt

Under det gångna året har Lena di Corsi varit nominerad till ett flertal priser, bland annat årets mest företagsamma på Gotland samt i tre kategorier vid den nationella träningsgalan "Guldhjärtat". Någon vinst har det dock inte blivit, och därför säger hon att det nu finns en liten äntligen-känsla över att utses till Årets gotlänning.

– Ja, självklart. Jag är superglad över de nomineringar jag fått, men det är givetvis sjukt kul att få vinna. Det känns jättestort, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Vad betyder det att det är allmänheten som röstat fram dig som vinnare?

– Det betyder jättemycket och jag är även otroligt tacksam gemtemot de människor som nominerat mig. De tycker om mig, och de tycker att det jag gör är bra och det känns ju fantastiskt.

LÄS MER: Magnus Ihreskogs Du&Jag-intervju med Lena di Corsi

Förutom de som nominerat henne finns det många Lena di Corsi vill tacka för det faktum att hon nu blivit utsedd till Årets gotlänning. Hon nämner bland annat sina medarbetare, medlemmarna på Träningsboxen samt sin familj.

– Jag vill tacka alla som ställt upp på mig , alla som trott på mig och alla som orkat med mina impulsiva utfall.

Och hur firar man en sådan här utmärkelse då?

– Jag vet inte faktiskt. Jag ringer nog min man, så får han och familjen hitta på något. Jag slutar faktiskt tidigt i dag, så det känns som att det ska kunna bli något kul, avslutar Lena di Corsi med ett leende.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg, Dennis Pettersson