Tacksam att inte ha Bank-ID

Insändare2022-11-27 19:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är så tacksam att jag har förvaltare och vi är överens om att jag inte ska ha Bank-ID eftersom jag har sådan diagnosbild att jag är impulsiv. 

Ja, det ställer ofta till det för mig eftersom det i många situationer krävs att man ska ha det, till och med i kontakt med vården. Ja, det hade underlättat så mycket men något jag är mycket glad att slippa är att bli lurad och bedragen av allehanda företag (och individer) som vill komma åt mina pengar inte har något att hämta hos mig. 

Om det ringer bedragare kan jag genast avsluta vilken diskussion som helst oavsett om det gäller byte av abonnemang eller tecknande av nytt avtal för allehanda skräp jag inte behöver för jag säger att jag har förvaltare och inte har Bank-ID och inte heller Swish! 

Då läggs luren på illa kvickt av båda parter utan ett enda ord till. Hej då brukar inte heller vara nödvändigt men givetvis en blockering av numret omgående.

Jag läste Ulf Hammarlunds krönika 26 november och har samma strategi när det gäller svarandet i telefonen. Tror många har gått över till detta för det minskar stressen också.