Den vita kafébyggnaden med sin inglasade servering ligger i anslutning till Körsbärsgårdens konsthall.
– Vi började våra konstutställningar här inne i kaféet, säger konstpedagogen Nanna Nore, som är syster till den tidigare kaféföreståndaren Helga Jonsson.
De har båda arbetat med föräldrarna som har byggt upp konsthallen. Efter att Helga Jonsson har säsongspendlat till Gotland de senaste somrarna, vill hon vara kvar på den italienska ön hon bor på med sin familj.
– Som hennes syster är det så klart jättetråkigt, men det känns också kul att Helga startar upp på nytt på Sardinien, säger Nanna Nore.
Där har Helga Jonsson återuppbyggt sin olivgård. Här kommer kaféverksamheten att fortsätta, ungefär som den har gjort de senaste 70 åren.
Grundaren och konstnären Signe Enström hade värdshus och därefter kafé på Körsbärsgården från 50-talet och fram till 80-talet. På 90-talet skötte Gunilla Grimlund verksamheten och under 00-talet och 10-talet var Helga Jonsson drivande. Nu, en bit in på 20-talet, är det Frida Frankes tur.
– Helga sa att hon också började när hon var 22 år, säger Frida Franke, som först tänkte tacka nej när hon blev tillfrågad.
– Jag är alldeles för ung och det är alldeles för mycket, säger hon som därefter har ändrat sig.
Hon läser sista terminen på en utbildning inom Hospitality management och tänkte att kafésäsongen kunde bli en läroperiod. Så hon tackade ja.
– Sedan dess har jag haft målsättningen att komma in och lära mig. Det här är learning by doing. Jag har studerat entreprenörskap och besöksnäring för att kunna starta eget, säger Frida Franke, som även har jobbat några år i restaurangbranschen.
Hon började som diskplockare när hon var femton, fortsatte som servitris och har nu ett eget kafé.
– Sedan min tonårstid har jag gjort aktiva val för att driva eget, men att det skulle bli så här tidigt kunde jag aldrig tro, säger hon.
Frida Franke arrenderar kafélokalerna på Körsbärsgården och gör sig redo för att öppna i helgen, i samband med vårens första vernissage. Förutom de tre utställningarna som öppnar i konsthallen visas en fjärde i själva kaféet. Precis som det var från början, innan konsthallen byggdes ut till ett helt komplex av vita byggnadslängor. För Frida Franke blir kaféets utställning även inredning.
– Jag älskar att ha det vackert omkring mig, säger hon.
En anledning att hon ändå tackade ja till att bli ny kaféföreståndare på Körsbärsgården var dess miljö. Likt sina föregångare kommer hon att använda växter från Körsbärsgården.
– I vårt avtal står det att jag får plocka örter, blommor och bär i trädgården, säger Frida Franke, som även vill servera det som är vackert.
Som sommargotlänning har hon testat öns kafémenyer och fikakultur, för att därefter drömma sig vidare om ett eget ställe.
– Jag älskar att åka till alla ställen, för atmosfären och godsakerna, så jag kan nog varenda kafé på Gotland, säger Frida Franke, som nu får sätta sin prägel på konsthallskaféet.
Det som började med Signe Enströms klassiska kaférätter, som övergick till Helga Jonssons växtbaserade buffé och därefter italienska restaurangmat, ska få en samtida kafémeny i Frida Frankes regi.
– Det blir mycket matiga sallader, pastarätter, surdegsmackor och dagens soppa, säger hon, som även kommer att ha bakverk.
Inför öppningen har hon sin mamma och syster till hjälp, på ett liknande sätt som familjen Jonsson samarbetar.