Här kommer ännu en.
Som barn i Levide gick jag i Kyrkans barntimma som ägde rum i Missionsförbundets regi. Av någon anledning kallades det inte kyrka utan "Missionshuset". När jag blev lite äldre gick jag i bibelskola i socknens pingstkyrka (Filadelfia) och ännu lite äldre konfirmerade jag mig i svenska kyrkan, samtidigt som jag varje vecka gick på "junna" i Gerum (juniorerna inom Missionsförbundet).
Trots all denna kristliga input är jag inte vare sig troende eller frälst. Däremot finns det säkert en och annan som tycker att jag talar i tungor mellan varven.
Skämt åsido. Debatten om religiösa arrangörer av kultur- och fritidsaktiviteter är inte enkel. Eller, den är enkel så länge det bara rör sig om kultur- och fritidsaktiveter.
Under måndagens sammanträde med regionfullmäktige skulle bidragsöversynen för kultur och fritid klubbas. En bra plan som bland annat gör tillvaron enklare ekonomiskt för öns fristående kulturutövare. Debatten handlade dock uteslutande om frågan om bidrag till aktiviteter ordnade av religiösa samfund eller politiska partier.
Problemen som uppstått och som gör frågan problematisk är när framför allt religiösa aktörer missbrukar sitt uppdrag och använder sådana aktiviteter just för religiös "indoktrinering" i lönn.
De allra, allra flesta gör så klart inte det. Men det är orsaken till att viss försiktighet bör råda när skattepengar ska användas för att stödja verksamhet.
Frågan rör också politiska partier, där är dock problemet är mer teoretiskt eftersom partierna sällan arrangerar kultur- eller fritidsaktiviteter för allmänheten. Tyvärr kan man tycka.
Nu blev beslutet att bidrag kan utgå bara det inte finns religiösa eller politiska inslag i aktiviteterna.
Många intressanta motioner och interpellationer lämnades in under måndagens sammanträde med regionfullmäktige, förslag och frågor som jag ber att få återkomma till. Bland de nya motionerna saknades dock den av SD Gotland utlovade motionen om språkkrav i gotländsk äldreomsorg.
Till sist en notering om att regionfullmäktige äntligen fått ett digitalt system som dessutom fungerade smärtfritt vid första försöket. Massor av tid sparas med detta.
För oss som följer via nätet eller radio förloras däremot informationen om vilka partier som röstar vad vid voteringar. En karta hur man sitter i lokalen visar hur ledamöterna röstar, men vi som inte har memorerat partiernas placering förblir okunniga och får gissa vilka partier som till exempel avstod i en votering.
Björn Jansson (S) bor i Stockholm men fortsätter referera (bland annat) gotländsk politik på Gotlands Folkblad. Det är alltid intressant med analyser lite utifrån från personer med god lokalkännedom.
Björn Jansson noterar att centerpartister är sura över valförlusten på Gotland. Det tror jag också, förmodligen är de lika sura som Socialdemokraterna är att förlora makten i regering. En fullt naturlig reaktion.
För att exemplifiera tar han dock inte upp något som någon centerpartist sagt eller gjort utan denna ledarsidas "besatthet" över att Moderaternas bidrag till det lokala styret lyser med sin frånvaro.
Jag är van att kallas besatt när jag tar upp ämnen och frågor som vissa tycker man ska prata tyst om. Under en lång period anklagades jag att vara besatt av Sverigedemokraterna.
Båda anklagelserna äger viss riktighet. Jag är nog lite besatt av politik och partiernas agerande. Vilket är tur eftersom det är mitt jobb att kommentera just detta.