Han ska göra avfallsavdelningen bäst i Sverige

Den 1 februari tillträder nya chefen för den skandalomsusade avfallsavdelningen på teknikförvaltningen. Birger Björkman kommer närmast från en anställning som avdelningschef i ett kommunalt el- och miljö-bolag i Halmstad.

Nu får avfallsavdelningen ny chef. Den 1 februari tillträder Birger Björkman, som i nuläget inte vill vara med på bild.

Nu får avfallsavdelningen ny chef. Den 1 februari tillträder Birger Björkman, som i nuläget inte vill vara med på bild.

Foto: Paula Zielinski

Gotland2021-11-08 18:32

Nu är tjänsten med de, enligt förvaltningschefen, "orimliga arbetsförhållandena" tillsatt. Den lycklige vinnaren är Birger Björkman, 49 år, som närmast kommer från Halmstads el- och miljö (HEM), ett kommunalägt el-, fjärrvärme-, och avfalls-bolag.

Regionens tekniske direktör, Patric Ramberg, berättade i GT:s artikel den 2 november att det tagit tid att tillsätta tjänsten som avdelningschef för avfall på grund av svårigheter att hitta en lämplig kandidat till tjänsten. En kandidat som ska ta sig an den avdelning han själv säger är i "totalt förfall". 

Den 1 februari tillträder Birger Björkman som ny chef för avfallsavdelningen. Av utmaningarna som väntar finns bland annat målsättningen att avdelningen för avfall- och återvinning på Gotland ska bli en av Sveriges ledande aktörer inom området. 

Birger Björkman –  som informerats om turbulensen på avdelningen – ser fram emot att flytta till Gotland och ser fram emot nästa steg i sin utveckling. Han väljer att gå in med öppna ögon:

– Turbulensen är något jag valt att inte sätta mig in i. Det viktiga tror jag är att inte gå in med en färdig plan utan att lyssna in. Det är en utmaning jag tar mig an med respekt och allvar, och inget jag tänker göra lättvindigt. Mitt fokus kommer ligga på hur vi ska utveckla avdelningen, och att hela tiden blicka framåt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!