Yxmannen tog sig in i bostad – ska ha misshandlat två

Bara dagar efter att yxmannen dömts till fängelse greps han på nytt, misstänkt för bland annat misshandel och grovt hemfridsbrott. Nu åtalas han för de nya brotten.

Mannen häktades på nytt efter de nya brotten.

Mannen häktades på nytt efter de nya brotten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Gotland2024-07-08 13:20

Den 4 juni i år dömdes mannen till 1,5 års fängelse för grovt olaga hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen efter att ha hotat poliser med en yxa. Mannen sköts i benet av poliser och häktades därefter. 

Men i väntan på dom efter att rättegången hållits försattes mannen på fri fot. Den sista maj, när han alltså inte längre satt häktad, ska han med 1,75 promille alkoholkoncentration i blodet ha kört bil, men även ringt och hotat en kvinna att han skulle köra in bilen i hennes hus, och därefter skada sig själv och andra.

Han meddelades efter det kontaktförbud – vilket innebar att han inte fick besöka eller på annat sätt ta kontakt med, eller följa efter två personer. Kvinnan, och en man.

Men det förbudet misstänks han ha brutit mot då han enligt åtalet bara dagar senare åkte hem till kvinnan och mannen mitt i natten, tog sig in i huset och misshandlade båda personerna. I huset och närvarande vid misshandeln ska även fyra barn ha funnits.

Nu åtalas yxmannen för tre fall av olaga hot mot både kvinnan och mannen. Ett fall av grovt rattfylleri, grovt hemfridsbrott, två fall av överträdelse av kontaktförbud och två fall av misshandel.                                                                                                                                                       

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!