Armanc Jiyan på Klinte pizzeria är Årets pizzabagare på Gotland. Det stod klart efter Gotlands internationella företagarförenings årliga restauranggala på tisdagen.
– Det känns lite ofattbart och jag har svårt att sätta ord på känslorna. Men jättehärligt, faktiskt. Det bästa är ändå den uppskattningen jag får av alla kunder som kommer förbi och gratulerar. Det är en härlig känsla att folk gillar det man gör, säger Armanc Jiyan dagen efter galan.
Redan i fjol när Gotlands restauranggala anordnades för första gången, var han en av tre nominerade till priset. Då gick det till Carl-Harry ”Halla” Lindell på Byssans Take away i Visby.
Och handen på hjärtat, i år trodde Armanc Jiyan faktiskt på vinst.
– Jag kände nog att det var dags i år, haha. Men det var lite nervöst.
Innan tiden på Klinte Pizzeria, där han nyligen gått in som delägare, har Armanc Jiyan bland annat drivit Los Panchos i Visby och Klosterbrunnen i Roma.
Men det var redan för 40 år sedan, i hemlandet Turkiet, som allting började.
– Jag har bakat pizza sedan jag var kanske tio, tolv år gammal. Jag älskar mitt jobb och framförallt alla människor.
Armanc Jiyan planerar att fortsätta ett bra tag till.
– 15 år till, fram till pensionen! Det här gör så att man får en extra kick och vill göra ett ännu bättre jobb, säger han om utmärkelsen.