Nu har rockikonens hus i Lokrume hittat en ny ägare

En bit av svensk och gotländsk rockhistoria byter nu händer. Pugh Rogefeldts sekelskifteshus i Lokrume har fått en ny ägare.

Pugh Rogefeldt flyttade till huset, som är byggt 1909, för nästan 40 år sedan.

Pugh Rogefeldt flyttade till huset, som är byggt 1909, för nästan 40 år sedan.

Foto: Julia Zernell/Svensk fastighetsförmedling

Lokrume2024-06-06 14:02

Det var tidigare under våren som Pugh Rogefeldts kalkstenskåk vid Tomase i Lokrume lades ut till försäljning, ungefär ett år efter rocklegendarens bortgång. 

En boarea på 160 kvadratmeter och en tomt på drygt 5 000 kvadrat var alldeles för mycket för en person, berättade Pugh Rogefeldts livskamrat Borit Hallin vid tillfället.

Sammanlagt 19 sällskap dök upp på Svensk fastighetsförmedlings visningar i maj.

– Det får lov att sägas vara ganska mycket, med tanken på hur marknaden ser ut för stunden, säger mäklaren Gustav Hedin.

undefined
Nästan 20 sällskap var och kikade på huset i samband med visningarna.

I sluttampen var det två budgivare som gjorde upp om objektet. 4  225 000 kronor blev i alla fall det vinnande budet, 375  000 kronor över utgångspriset.

Vid sin bortgång hade Pugh Rogefeldt bott på gården i nära 40 år. På fastigheten fanns en studio där artisten skrivit och arbetat med låtar som Grymlings många hits och även de närmast sakrala sångerna på hans sista skiva, ”Fasta klippa”.

Har det varit några musikintresserade som gått på visningarna av nyfikenhet?

– Faktiskt inte. Det är förstås roligt att gå i Pughs fotspår, men det som tilltalat är läget, att det är Visby med omnejd, säger Gustav Hedin.

undefined
Inspelning i Metronomes studio på Kalbergsvägen i Stockholm 1969.
undefined
Pugh Rogefeldt drog fullsatt ruin 2019 med denna konsert i S:t Nicolai.

Pugh Rogefeldt föddes i Västerås 1947 och var banbrytande inom svensk musik. Debutskivan "Ja, dä ä dä" blev 1969 ett av de första rockalbumen med texter på svenska. I slutet av sitt liv led han av den obotliga nervsjukdomen kortikobasal degeneration.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!