"Vi måste få stopp på detta vansinne, och att släppa in dom i detta evenemang gör Gotland till en flugskit på kartan", skriver en debattör på vårt forum.
"Dalta inte med nazister", twittrar en annan.
"Finns mycket att säga om detta, men det är beklämmande med okunskapen om yttrandefrihetsgrundlagen", skriver en tredje i sociala medier.
De politiska riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan och ordförandeskapet går runt mellan partierna. Under 2017 är det Socialdemokraterna som har ordförandeskapet och Leif Dahlby håller i klubban.
– Jag tycker inte om att de kommer hit. Men det har med yttrandefrihet att göra.
Under fredagen har Leif Dahlby blivit intervjuad av riksmedia ett stort antal gånger och frågorna är många.
– Jag förstår att man kan ha synpunkter på det här. Men enligt våra regler kan vi inte sätta stopp för dem.
Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan för Region Gotland, säger till Gotlands Allehanda att NMR:s ansökan behandlas som alla andras.
– Vi värnar om demokratin och tittar med kritiska ögon på alla evenemang som kommer in och frågar oss "är det här verkligen en samhällsfråga", säger hon.
LÄS MER: Nazistiskt parti till Almedalen
Regionen lägger sig inte i vilka åsikter som förs fram, inte heller om de är antidemokratiska.
– Vi ska träffas i början av maj och jag kommer att sätta upp det här på dagordningen. Vi får ta upp det här och diskutera. Men som reglerna ser ut just nu har de rätt att komma hit, fortsätter Leif Dahlby.
Men kan det tänkas att ni ändrar reglerna?
– Jag säger inte nej om det kan finnas lösningar för att få de att inte ska komma.
Hur tror du deras närvaro kommer påverka årets politikervecka?
– Det är negativt för Almedalen. Jag är orolig för att andra organisationer drar sig ur och inte vill stå bredvid dem. Jag skulle själv inte vilja stå där. När det handlar om säkerheten lämnar jag över det till polisen att uttala sig om, säger Leif Dahlby.
Partikollegan Björn Jansson, regionstyrelsens ordförande, säger att det är viktigt att de står upp för demokratin om Nordiska motståndsrörelsen försöker störa den.
– Vi får vara på vår vakt och reagera mot den odemokratiska rörelse som den är, om de skulle få för sig att provocera på något sätt. Vi måste stå upp för demokratin och markera om de gör någonting som inte är lämpligt, säger Björn Jansson.
På vilket sätt kan man i så fall markera?
– Det är svårt att spekulera när man inte vet hur det blir. Men det gäller att säga ifrån om de framför åsikter som man tycker är felaktiga, säger Björn Jansson.
Hur känns det att nazister ska komma till Almedalen?
– Jag känner bara obehag kring dem, men det inte går att förbjuda dem. Men det är inte bra om det skulle bli bråk och att det stör Almedalsveckan, säger Björn Jansson.
Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård säger att det känns konstigt att Nordiska motståndsrörelsen ska komma till Almedalen.
– Det är ett öppet evenemang och därför måste de få vara där, säger hon.
Hur känner du kring att de ska komma?
– Jag känner en viss oro för att detta kan skapa konflikter och situationer under Almedalen som vi inte är vana att ha här. Det tycker jag är väldigt olyckligt, säger Cecilia Schelin Seidegård.
Hur tänker du?
– Det kan vara så att folk blir aggressiva mot dem och att de blir aggressiva tillbaka. Det har vi sett tidigare och det är inte bra för stämningen under Almedalsveckan, säger Cecilia Schelin Seidegård.
Kan det här komma att påverka synen på Almedalsveckan?
– Om det blir bråk och konfrontation, då kommer det naturligtvis att påverka varumärket kring Almedalsveckan. Vi vill ha den lugna och fina stämning som vi brukar ha, säger Cecilia Schelin Seidegård.