Häromdagen skrev GT om den senaste utvecklingen kring det omdiskuterade Romapaketet, det vill säga den samlade försäljningen av badet, Klostergården och en tomt på Ekgatan i Roma.
Den här gången var det köparen, Daniel Hallgren, som uttryckte viss tvekan. Inte kring affären som helhet kanske, mer gällande vad som vore ekonomiskt lönsamt att satsa på i dagens läge.
Tidigare är det flera politiker, inte minst inom Socialdemokraterna, som varit tveksamma. Förslaget nobbades faktiskt till att börja med, i regionstyrelsen – för att sedan röstas igenom när det nådde fullmäktige.
På Gotlänningens ledarsida skrev Eva Bofride nyligen om Romapaketets framtid, med tanke på att öns politiska styre skiftade i årets val.
"Meit Fohlin (S) är nu regionstyrelsens ordförande och med tanke på att hon i en krönika offentligt beskrivit projektet som "Romaspektaklet" finns ingen annan slutsats att dra än att hon nu tänker jobba för att sätta stopp för spektaklet som hade syftet att återskapa badmöjligheter i Roma, samt ett 40-tal nya bostäder", skriver Bofride.
Men redan inför torsdagens möte, i regionstyrelsens arbetsutskott, berättar Meit Fohlin för GT att den nya majoriteten inte har några sådana planer.
– Försäljningen är ju beslutad så nej, vi får gilla läget och hoppas att det blir bra.
Hon står dock fast vid att köpeskillingen, på 500 000 kronor, är problematisk:
– Då, när affären gjordes upp, gick regionen back med 590 000 kronor. Sedan dess har utredning gjorts kring jordstatus, avstyckningar och såklart många timmar på all administration i ärendet. Oklart hur stor slutsumman blir. Det är en rejäl minuspost!
Eva Bofride ser den ekonomiska aspekten på ett annat sätt: "Köpeskillingen täcker inte regionens kostnader för att genomföra försäljningen men kostnaderna totalt blir dock lägre än de man har, och haft i många år, för fastigheterna. I slutänden blir det alltså en plusaffär för både ekonomi och utveckling", skriver hon.
Men Meit Fohlin vidhåller att dessa plus hade kunnat bli större:
– Vi har ju hela tiden föreslagit att sälja fastigheterna var för sig på öppen marknad och med intäkterna för det finansiera en ny idrottshall, med mera. Våra förslag hade varit bättre för regionens och skattebetalarnas kassa, men nu väljer vi att blicka framåt och ser fram emot utvecklingskliv i Roma.