Så kommer vädret på ön att se ut i helgen

Helgens väder ser ut att bli till fördel för öns soldyrkare. Stränderna kan komma att bli välbesökta.

Fortsatt soligt och varmt väder kan bidra till välbesökta stränder

Fortsatt soligt och varmt väder kan bidra till välbesökta stränder

Foto: Malin Stenström

Värmeböljan fortsätter2018-07-13 12:30

Under fredagen ligger molnen relativt tätt, men kommer att skingras successivt under dagen. Solen kommer att kika fram och kan bidra till temperaturer på mellan 20 och 26 grader. Framåt lördagen och söndagen förväntas fortsatt soligt väder med lätt molnighet och höga temperaturer.

– Det kommer vara uppehåll och varmt under helgen och enligt prognos kan det bli mellan 25 och 29 grader, något lägre temperaturer längs kusterna, säger Sandra Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI.

Värmen gör att det kommer vara fortsatt torrt och bristen på regn består. Helgens prognos kan komma att bidra till välbesökta stränder, mycket glass och solbrända näsor. Men medan vädret kan vara till glädje för vissa, så kan inte längtan och behovet av regn ignoreras.

LÄS MER: Bristen på regn ställer till det för bönderna

Under fredagen beräknas en svag vindhasighet på mellan fyra och åtta meter per sekund, med en nordlig vindriktning. Dessa vindar väntas avta under lördag och söndag. De svaga vindarna kan bidra till att man får lämna vindsurfingbrädan och flygdrakarna där hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!