Nya Solbergabadet väntas få bygglov

Nästa vecka kan planerna för nya Solbergabadet ta ett avgörande kliv.

I Samhällsbyggnadsnämdens förslag till beslut framgår det att de nuvarande parkeringsplatserna bedöms tillgodose behovet.

I Samhällsbyggnadsnämdens förslag till beslut framgår det att de nuvarande parkeringsplatserna bedöms tillgodose behovet.

Foto: Liljewall/Region Gotland

Visby2024-06-12 10:45

Det nya Solbergabadet är nu ett steg närmare att byggas. Det efter att samhällsbyggnadsförvaltningen lämnat förslag till beslut till miljö- och byggnämnden.  

Nämnden föreslås att bevilja både bygg- och rivningslov för den uttänkta marken för badhuset, vilket innebär rivning av en ekonomibyggnad. Enligt förslaget ska beslutet tas den 17 juni, vid nämndens nästa sammanträde. 

– Det känns väldigt bra att vi nu kan ta ett steg närmare ett nytt badhus, som har efterfrågats av många under lång tid. Det blir ett bad som tillvaratar platsens unika förutsättningar och bidrar med nya kvaliteter till Visby och gotlänningarna. Jag är övertygad om att vi får en bred politisk majoritet för förslaget att bevilja bygglov, säger Andreas Unger (M), ordförande i miljö- och byggnämnden.

undefined
Andreas Unger (M), ordförande i miljö- och byggnämnden, hoppas på tummen upp från en bred majoritet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!