De ska driva Vinäger i sommar

Under våren kom beskedet att Burgsvik group gått in som storägare i Wisby Hotel group, där bland annat Vinäger ingår. Nu är det klart att det blir gotlänningarna Josef Eklund och Andreas Haglund som kommer att driva den populära sommarkrogen.

Gotlänningarna Josef Eklund och Andreas Haglund kommer att driva Vinäger i sommar.

Gotlänningarna Josef Eklund och Andreas Haglund kommer att driva Vinäger i sommar.

Foto: Hanna Davidsson

Visby2023-06-09 06:02

I april framkom det att Burgsvik group, som även äger vägkrogskedjan Rasta, gick in som storägare i Wisby hotel group, som nu äger 60 procent av bolaget. I köpet ingick fem hotell och de tre restaurangerna Vinäger, Italienaren och Sober samt nattklubben Ivy. 

Vinägergruppen, som tidigare drev verksamhet i lokalerna, försattes i konkurs i september 2022. Konkursförvaltarens bouppteckning visade att bolaget hade skulder på 18 miljoner kronor.

Nu är det klart att det blir gotlänningarna och barndomsvännerna Josef Eklund och Andreas Haglund som kommer att driva det populära stället Vinäger i sommar.

– Jag fick frågan av Burgsvik group redan under sportlovet i februari och då tyckte jag det här lät väldigt kul och spännande. Jag känner ju även Erik Björkman (som är delägare i bolaget) sedan tidigare, så det kändes rätt att haka på det här, säger Josef Eklund. 

undefined
Barndomsvännerna Josef Eklund och Andreas Haglund lärde känna varandra genom fotbollen. Nu är de även kollegor.

Och krögarduon har lång erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare. Josef som tidigare restaurangchef på Stockholmskrogen Vassa Eggen och Andreas som delägare i en bar och restaurang i Norge. 

– Jag och Andreas har ju känt varandra sen lång tid tillbaka, vi blev kompisar genom fotbollen när vi var barn. Så det känns självklart väldigt kul att driva det här tillsammans. Andreas kommer vara barchef och jag kommer ha ett övergripande ansvar, som att boka dj:s och andra evenemang, säger Josef. 

Både Josef och Andreas flyttade från ön till fastlandet för flera år sedan, men att komma hem igen under en längre tid är något de båda tycker ska bli roligt.

– Jag brukar vara på Gotland mycket på somrarna, men den här gången är jag här betydligt längre än innan. Nu blir det lättare att sätta rutiner och man får ett större lugn. Jag kommer bo hos mina föräldrar som jag brukar göra när jag är nere över somrarna, det kommer även flera i personalen göra, så det blir fullt hus som vanligt, säger Josef. 

– Det känns jättebra och härligt att komma hem igen, känner mig som en stolt gotlänning, säger Andreas Haglund. 

undefined
Både Josef och Andreas är födda och uppvuxna på ön, men flyttade i tidig ålder till fastlandet. Nu ser de framemot att vara tillbaka på ön under sommaren.

Den 9 juni öppnar Vinäger i nya regin. Det somriga konceptet med medelhavsinspirerad meny, kommer att bestå. Men en del förändringar kommer det att bli. 

– Vi kommer förvalta den vackra innergården i medelhavsanda, men höja nivån på innehållet med mycket fokus på vin, det kommer bland annat tas in en del naturviner. Utöver det är tanken att ha fler dagsfester, så vi får ännu mer feststämning. Det finns även planer att öppna upp Vinägrett som en liten framficka på uteserveringen, med ett fokus på naturvin med Artur, säger Josef.

De har även en hel del nya grejer på gång i de andra lokalerna. Det kommer att öppnas en ny klubb, som kommer att få namnet "Club Sandwich", i den tidigare nattklubben Ivys lokaler, som ligger mellan Italienaren och nyöppnade Strandhäxan som huserar i gamla Sobers lokaler. 

– Där är det tänkt att vara öppet till 03 under somrarna, med mycket hip-hop och RNB-musik. Jag har redan bokat några dj:s som är välkända i Stockholm, några från Vassa Eggen och andra ställen, säger Josef Eklund.

Även en bar med Tikikänsla ska öppna i källaren på gamla Sober. Det innebär i korta drag en bar med tropiskt tema och fruktiga cocktails. 

Det är numera Burgsvik group som är storägare i Wisby hotel group, där fem hotell och tre restauranger ingår, bland annat Vinäger.
Det är numera Burgsvik group som är storägare i Wisby hotel group, där fem hotell och tre restauranger ingår, bland annat Vinäger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!