Efter nästan tre år – nu lämnar systrarna restaurangen

I nästan tre år drev Charlotte och Carina Österholm restaurangen Kasai i Visby innerstad. Men nu är det slut. ”Vi lämnar med både sorg och lycka i kroppen”, skriver Carina Österholm på Facebook.

Restaurangen Kasai i Visby ska drivas vidare genom ett nytt bolag.

Restaurangen Kasai i Visby ska drivas vidare genom ett nytt bolag.

Foto: Jenny Nilsson/arkiv

Visby2024-06-18 17:20

Det var i juli 2021 som Kasai slog upp dörrarna i Visby för första gången. Det japanska restaurangkonceptet fanns då redan i Stockholm och Malmö, men ägarna ville utöka verksamheten ytterligare.

På Gotland genomfördes satsningen tillsammans med systrarna Charlotte och Carina Österholm. Duon var välkända som ägare till butiken Systrarna Malmgrens på Adelsgatan i Visby, men gav sig den sommaren alltså också in i restaurangbranschen. De hade fastnat för just Kasai efter flera besök på restaurangen i Stockholm. Att komma överens med Kasai AB:s vd Paulo Fagundez gick sedan fort.

– Vi pratade med honom och han sa faktiskt ja på en gång. Vi tyckte att konceptet saknades här i Visby, sade Charlotte Österholm till Helagotland i samband med öppnandet.

undefined
Charlotte Österholm och Paolo Fagundez i samband med att Kasais första vecka i Visby. ”Vi har redan långa väntelistor”, sade Paulo Fagundez då.

Men nu lämnar alltså hon och systern Carina restaurangen. I ett Facebook-inlägg som publicerades på måndagsförmiddagen skriver nämligen Carina Österholm att Paulo Fagundez tar ”över vår stafettpinne och kör Kasai Visby”.

”Det har verkligen varit upp- och nergångar och vi har kämpat som galningar med olika evenemang. Vi lämnar med både sorg och lycka i kroppen”, skriver hon vidare.

Att ”moderbolaget” Kasai tar över driften bekräftas också av att det nya företaget Kasai Visby AB – med Paulo Fagundez i styrelsen – registrerades hos Bolagsverket den 29 april i år.

undefined
Carina och Charlotte Österholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!